Volgende maand gaat de nieuwe digitale huisregistratieservice in Thailand van start

BANGKOK:- De details van de nieuwe digitale huisregistratieservice werden afgelopen vrijdag gepubliceerd in de Koninklijke Staatscourant.

De service, aangeboden door het Department of Provincial Administration (DOPA), wordt 30 dagen na de aankondiging van de Royal Gazette gelanceerd.

Door digitale huisregistratie kan het publiek hun eigendommen online registreren via mobiele telefoons.  Gebruikers moeten de D.DOPA-applicatie downloaden en zich registreren bij districtskantoren.

In de eerste fase zullen de volgende diensten beschikbaar zijn:

  • Verificatie van persoonlijke informatie via database en openbare diensten
  • Afspraken reserveren
  • Adres wijzigen

De diensten zijn het eerste jaar gratis.  Andere diensten voor de burgerlijke stand komen later aan bod.

Ondertussen zal DOPA ook een digitaal ID-toepassingssysteem lanceren via de mobiele telefoon.  Het systeem zal beschikbaar zijn voor 100.000 gebruikers, volgens de DOPA-routekaart voor het fiscale jaar 2022 die vrijdag is gepubliceerd.

Ook zal de DOPA dit jaar aandringen op een digitaal systeem van de burgerlijke stand.  Met het systeem kunnen gebruikers adreswijzigingen doorgeven en een digitaal huisnummer aanvragen. Tien externe instanties zullen het DOPA-Digital ID-systeem kunnen gebruiken om burgers diensten te verlenen.

Tegen het fiscale jaar 2023 kunnen gebruikers in het hele land zich registreren met een gezichtsverificatie-ID, een huisnummer aanvragen of kopieën van documenten maken en verifiëren.

In het fiscale jaar 2024 zal DOPA het e-Signature, e-Certificate, e-Payment en e-Receipt-systeem lanceren en meer diensten toevoegen, waaronder registratie van sloop van huizen.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: The Nation 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!