Volgend maand zal Songkran echt gevierd gaan worden

~ER GEEN HAAR VAN GELOVEN~
(Er niets van geloven)

BANGKOK:- Dit jaar zal het Thaise Nieuwjaar,  Songkran, gevierd worden in de periode van 13 tot 15 april, zo vertelde de minister van Cultuur, Khun Itthipol Khunpluem gisteren tegen de Thaise journalistiek.  

Het vieren Songkran zou het toerisme en de economie stimuleren, dat is de voornaamste reden, dat Khun ondersteunt de terugkeer van traditionele en culturele activiteiten ondersteunt, nadat het festival vorig jaar door de overheid werd afgelast vanwege de coronacrisis.  

Er moeten echter wel strikte ziektebestrijdingsmaatregelen worden genomen, waaronder sociale distantiëring en beperking van het aantal mensen op plaatsen waar activiteiten worden gepland.  Het kabinet bekijkt welke maatregelen er voor het festival moeten worden genomen om de verspreiding van Covid-19 te voorkomen.  

Ondertussen hopen de ondernemers op Khao San Road op meer overheidssteun zeker nadat het gebied is opgeknapt om meer bezoekers te trekken. 

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photostock
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: Thai PBS World

Eén gedachte over “Volgend maand zal Songkran echt gevierd gaan worden”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!