Vliegveld Don Mueang staat op de 10e plaats van de beste budgetterminals ter wereld

THAILAND:- De internationale luchthaven Don Mueang in Bangkok stond op de 10e plaats op de Skytrax-lijst van 2024 van de beste terminals voor goedkope luchtvaartmaatschappijen ter wereld die onlangs is gepubliceerd.

Het in Groot-Brittannië gevestigde adviesbureau, dat gespecialiseerd is in beoordelingen van luchtvaartmaatschappijen en luchthavens, zei dat de lijst luchthaventerminals omvatte die gespecialiseerd zijn in het verlenen van diensten aan goedkope luchtvaartmaatschappijen. 

De ranglijst was gebaseerd op de World Airport Survey, die verschillende aspecten van de luchthavens omvatte, waaronder ontwerp en omgeving, transport, faciliteiten, luchthavenpersoneel en servicekwaliteit.

Terminal 3 op de luchthaven Parijs-Charles de Gaulle in Frankrijk behaalde dit jaar de eerste plaats, gevolgd door Terminal 3 op Narita International Airport en Terminal 2 op Nagoya’s Chubu Centrair International Airport, beide in Japan.

De luchthaven Don Mueang, de secundaire luchthaven van Bangkok die voornamelijk binnenlandse vluchten bedient, stond op de 10e plaats, een rang achter de Londense Stansted Airport.

Directeur Kirati Kitmanawat van Airports of Thailand, afgekort het AOT, verklaarde gisteren dat Don Mueang International Airport zijn diensten en technologie heeft verbeterd om passagiers veilige en gemakkelijke vliegreizen te bieden. Op de luchthaven zijn verschillende ultramoderne systemen geïnstalleerd, waaronder Common Use Self Service, Common Use Bag Drop, Self-Bag Drop en Passenger Validation System om van Don Mueang “een snelle en probleemloze luchthaven” te maken.

AOT exploiteert Don Mueang en vijf andere grote luchthavens in Thailand, waaronder de belangrijkste luchthaven Suvarnabhumi van het land in de provincie Samut Prakan.

Eerder deze week maakte Skytrax de lijst met de 100 beste luchthavens ter wereld van 2024 bekend op de Passenger Terminal Expo in Frankfurt, Duitsland. Suvarnabhumi Airport bereikte deze lijst op de 58e plaats, 10 plaatsen hoger dan in het voorgaande jaar.

Olleke Bolleke in Thailand 
Bron: The Nation

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!