Hoofd van een bende zakkenrollers in Pattaya gearresteerd 

PATTAYA:- De toeristenpolitie van Pattaya heeft gisteren een een 59-jarige Thaise zakkenroller gearresteerd die tijdens de Songkran-vieringen op Walking Street van buitenlandse toeristen had gestolen.

De toeristenpolitie van Pattaya wist de uit de provincie Phetchaboon komende Khun Sumalee Kima-rae in de Walking Street aan haar jasje te trekken.

Volgens inspecteur van de toeristenpolitie van Pattaya, luitenant-kolonel Piyapong Ensan, werd de verdachte betrapt door het Chinese echtpaar dat probeerde haar rugzak van achteren open te snijden om de spullen die erin zaten te stelen.

Het echtpaar ontdekte toen dat hun rugzak was opengesneden en dat hun bezittingen waren gestolen. Ze grepen onmiddellijk de verdachte, die ze voorzichtig in de gaten hadden gehouden, en brachten haar naar het nabijgelegen toeristenpolitiebureau in Walking Street.

Tijdens het verhoor bekende mevrouw Sumalee de misdaad en demonstreerde ze zelfs haar zakkenrollerijtechnieken aan de agenten. Ze onthulde dat ze deel uitmaakte van een bende van vier leden die dergelijke daden uitvoerde, waarbij elk lid een specifieke rol speelde.

Eén persoon leidde de aandacht van het slachtoffer af, terwijl een ander een scheermesje gebruikte om de tas open te snijden, zodat een derde persoon de waardevolle spullen kon stelen. De gestolen spullen werden vervolgens onder de bendeleden verdeeld.

De andere bendeleden ontsnapten vervolgens, waardoor Sumalee, vermoedelijk de leider van de bende, alleen achterblijft met de juridische gevolgen. Luitenant-kolonel Piyapong onthulde dat mevrouw Sumalee eerder was veroordeeld voor meer dan zeven zakkenrollerszaken. Hoewel ze haar straf al had uitgezeten, bleef ze stelen van nietsvermoedende toeristen.

De politie van Pattaya onderzoekt momenteel beveiligingsvideo’s uit het gebied om de resterende verdachten te identificeren en te arresteren.

Olleke Bolleke in Pattaya

Eén gedachte over “Hoofd van een bende zakkenrollers in Pattaya gearresteerd ”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!