Vietnamese woekeraars slaan in het centrum van Pattaya een landgenoot tot moes

PATTAYA:–  Eerder deze week een nieuwsverslaggever in Pattaya aan een vechtpartij voorbij en was er getuige van dat buitenlandse toeristen in het bijzijn van lokale bewoners en toeristen een persoon van dezelfde nationaliteit tot moes sloegen.

Het incident vond plaats voor een afhaalrestaurant aan South Pattaya Road. Toen de situatie escaleerde en uit de hand leek te lopen, kwam de verslaggever snel tussenbeide om het gevecht te stoppen terwijl hij bewijsmateriaal opnam. Hierdoor kozen de aanvallers eieren voor hun geld en vluchtte de bosjes bij het restaurant in.

De verslaggever belde vervolgens de politie, die erin slaagde één verdachte, geïdentificeerd als Vietnamees, te arresteren. Andere verdachten verdwenen vlakbij de parkeerplaats van een winkelcentrum.

De 38-jarige Xuan Hai Ngo, het gewonde Vietnamese slachtoffer, legde uit dat de twee mannen die hem aanvielen zijn geldleners waren. Ze hadden afgesproken om hem te ontmoeten om hun uitstaande schuld te betalen. Hij en zijn vriend hadden een kamer tegenover het restaurant gehuurd en zaten te wachten in het food-to-order-restaurant naast een Vietnamees restaurant.

De debiteuren arriveerden met vier personen in een Ford-auto. Ze gingen zitten om te onderhandelen aan een tafel voor het op bestelling gemaakte restaurant. Maar na slechts een paar woorden werd Xuan in een dubbele “Nelson” genomen en in zijn gezicht geslagen  totdat hij de straat op strompelde. 

De groep woekeraars achtervolgde hem en bleven hem schoppen, dat er iemand tussenbeide kwam, al met al deze 38-jarige Vietnamees vreest nu voor zijn leven.

De politie doorzocht de Ford-auto van de woekeraars en vonden op de achterbank veel wapens, waaronder messen, metalen voorwerpen en houten stokken. Deze zijn voor onderzoek in beslag genomen. De politie zal de achtervolging van deze Vietnamese maffiabende bespoedigen om hen volgens de wet te vervolgen.

Olleke Bolleke in Pattaya

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!