Vier monniken in Chonburi gelaïciseerd, gearresteerd, omdat ze naar verluidt illegale drugs in de plaatselijke tempel hadden gebruikt

~HET ZIJN NIET ALLEN MONNIKEN DIE KAPPEN DRAGEN~
(Het uiterlijk zegt niets over het innerlijk)

CHONBURI:- Daar zijn in het afgelopen weekend vier monniken gelaïciseerd (teruggebracht in de lekenstand) om vervolgens te kunnen worden gearresteerd omdat ze het drugs zouden hebben gebruikt in een plaatselijke tempel in het hoofddistrict Chonburi.

De politie van hoofddistrict meldde dat een team van politie onder leiding van politiechef-kolonel Nitat Weanpradap en luitenant-kolonel Somkit Yanapan deze week een tempel in het Nong Kangkok-subdistrict hebben geïnspecteerd.

De politie had van de tempelabt bericht het bericht ontvangen dat er naar verluidt monniken waren die zich in de tempel te buiten gingen aan illegale drugs.

De vier monniken, van wie de namen niet in de Thaise pers werden vermeld, hebben naar verluidt aan de politie Chonburi bekend dat ze illegale drugs in de tempel gebruikt hadden.

De politie voerde een urinedrugtest uit op de groep en volgens luitenant-kolonel Somkit Yanapan waren de resultaten positief voor illegaal drugsgebruik, hoewel de exacte drug die door de vier mannen werd gebruikt niet expliciet werd vermeld.

De vier monniken werden door de abt van de tempel in de lekenstand teruggeplaatst en de tempel uitgestuurd, voordat ze naar het politiebureau van Mueang Chonburi werden gebracht voor verdere juridische stappen.

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content te zeerst aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The PattayeNews
Content: Olleke Bolleke in Oost Thailand
Bron: The PattayeNews

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!