Premier bespreekt heropening bars en opheffen alcoholverbod Bangkok

~DE BEZEM IN DE MAST VOEREN~
(De baas zijn en de leiding hebben)

BANGKOK:- Het Centre for Covid-19 Situation Administration (CCSA), zal vandaag bespreken of bars in Bangkok mogen heropenen en het verbod op de verkoop van alcohol in restaurants kan worden opgeheven.

De aankondiging werd gedaan door premier Prayut Chan-o-cha zelf, die zondag online schreef dat hij zich ervan bewust was dat de beperkingen een grote impact hadden op kleine ondernemingen in de hoofdstad.

“Eén van de opties die worden overwogen, is de versoepeling van de beperkingen op het gebruik van alcohol in restaurants en de heropening van uitgaansgelegenheden”, zei Prayut. “Tijdens de vergadering zullen deze kwesties uitgebreid worden besproken en wordt er rekening gehouden met de velen kleine bedrijven, restaurants en exploitanten in de Horeca die zijn getroffen door de maatregelen.

Het verbod werd begin januari ingesteld na een nieuwe golf van Covid-19 infecties die eind december oplaaide in de provincie Samut Sakhon.

De impact van de maatregelen zijn verwoestend voor veel bedrijven in Bangkok, die in 2020 ook al worstelden met de pandemie.

Ook belanghebbenden uit de alcoholindustrie hebben er herhaaldelijk bij de regering op aangedrongen het verbod op te heffen. Maar de gezondheidsautoriteiten houden vol dat de maatregelen noodzakelijk zijn om mensenmassa’s en bijeenkomsten te voorkomen waarbij het virus zich zouden kunnen verspreiden.

Het verbod wordt nog steeds gehandhaafd in de hoofdstad, zelfs nu in andere steden zoals Chonburi en Chiang Mai veel horecabedrijven weer geopend zijn.

De CCSA meldde zondag 92 nieuwe Covid-19 besmettingen. Het totale aantal besmettingen in Thailand stond zondag op 25.415, met 83 doden als gevolg van het virus.

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken streng naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: dw.com
Vertaling: De Kleine Beer
Bron: Khaosod

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!