Vier Chinezen in Bangkok voor verkoop van illegale Starbucks-producten gearresteerd

BANGKOK:- De politie heeft woensdag in Bangkok vier Chinezen gearresteerd voor het naar verluidt verkopen van nagemaakte bekers en bekers van de Amerikaanse coffeeshopexploitant Starbucks.

De verdachten werden gearresteerd in een pakhuis in een luxe woonwijk in de wijk Watcharapol en een naamloze winkel op de Khlong Thom-markt.  De politie nam 10.000 nagemaakte bekers en bekers in beslag, evenals verkoopdocumenten en pakketdozen ter waarde van 5 miljoen baht.

De verdachten werden beschuldigd van “het voor distributie in bezit hebben van goederen met een nagemaakt handelsmerk of een nagemaakt handelsmerk om het publiek te misleiden”, aldus de Economische Criminaliteitsbestrijdingsafdeling (ECD) van de politie.

De arrestatie kwam tot stand nadat de politie was getipt door Starbucks Corporation dat illegale versies van de producten van het bedrijf werden verkocht door een winkel genaamd “Nanan Sale” op het online winkelplatform Shopee.

‚ÄúNa onderzoek bleek dat de illegaal gekopieerde goederen werden bewaard in een magazijn in een luxe woonwijk in het Watcharapol-gebied”, zei de ECD, eraan toevoegend dat het magazijn eigendom was van een groep Chinese zakenmensen.

De verdachten hebben naar verluidt bekend schuldig te zijn aan het smokkelen van illegale goederen uit China en deze via online platforms te verkopen.  De politie zet juridische stappen tegen de verdachten voort.

We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock
Content: Olleke Bolleke in Bangkok
Bron: The Nation

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!