Vier Cambodjaanse monniken in Khon Kaen gearresteerd voor illegale grensoverschrijding 

KHON KAEN: Vier Cambodjaanse monniken zijn deze week in een tempel in het hoofddistrict van Khon Kaen gearresteerd en uit hun ambt gezet gezet nadat bleek dat ze Thailand illegaal waren binnengekomen.

Kolonel Preecha Kengsarikij, de hoofdcommissaris zei dat zijn rechercheurs naar de Wat Wutharam in de Non Nong Wat-gemeenschap gegaan waren , nadat ze hadden vernomen dat daar Cambodjaanse monniken logeerden die elke ochtend aalmoezen ophaalde.

Ze ontmoetten de abt en vroegen toestemming om de identificatiedocumenten van alle monniken en novicen in de tempel te controleren.

Onder hen troffen ze vier Cambodjaanse monniken aan.  Ze hadden elk een echt monnikencertificaat, maar geen toegangsdocumenten voor Thailand.

De Cambodjanen werden naar Wat Klang in het hoofddistrict gebracht, waar ze uit het monnikenschap werden verdreven.  Ze werden vervolgens vastgehouden op het politiebureau van Muang in afwachting van hun uitzetting.  Allen negatief getest op drugsgebruik en Covid19 virus.

Kolonel Preecha zei dat de vier mannen 25-40 jaar oud waren.  Ze waren de grens overgestoken naar Thailand in het Kap Choeng-district, in de provincie Surin, en werden tot monnik gewijd.

Vanuit Surin waren ze te voet vertrokken en overnachtten ze in tempels op weg naar Khon Kaen.

In Khon Kaen verbleven ze in Wat Wutharam, waar ze de dagelijkse routine van de monniken hadden gevolgd om aalmoezen en donaties te verzamelen.  Ze gaven toe dat ze geld dat ze hadden verzameld naar Cambodja hadden gestuurd, zei kolonel Preecha.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Chakrapan Natanri
Content: Olleke Bolleke in Noordoost -Thailand 
Bron: Bangkok Post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!