VIDEOCLIP | Thaise vrouw verkleedt zich als astronaut om onbegaanbare maanachtige weg in Noordoost Thailand aan de autoriteiten te tonen

KHON KAEN:- Een Thaise vrouw in de Isaan vond een creatieve manier om de nodige aandacht van overheidsfunctionarissen te krijgen om eindelijk de verschrikkelijke kuilen en gaten op haar weg te repareren.  

Iedereen die door Thailand heeft gereden, zal ongetwijfeld wegen zijn tegen gekomen die eigelijk onbegaanbaar zijn, vaak lijken de wegen op een maanlandschap. En als er iemand een maanlanding wilt faken, dan moet hij of zij toch echt in Khon Kaen zijn, zo meent Khun Aomam Chaluayjit Wansueb.

Deze Thaise vrouw had er duidelijk genoeg van en besloot zich als astronaut op de maan te kleden en rond het maanlandschap te trekken in video’s die deze week viraal gingen.

De 33-jarige inwoner van het district Huai Jod maakte een reeks foto’s en video’s waarin ze een wit hazmat-pak, helm en gelaatsscherm aantrok en een Thaise vlag op een paal pakte en in slow-motion ruimteschooten maakte over de ongelooflijk hobbelige weg, welke werkelijk lijkt op een maanlandschap.

Ze onderschreef video’s met zinnen als “Breaking news: A new planetdiscovered on Ban Huai Jod-Nong No Road, Huai Jod subdistrict, Kranuan district,” en liet op één niet zo subtiele wijze doorschemeren dat ze de juiste autoriteiten eens moeten opstaan om wat aan deze ellendige situatie in haar omgeving te doen.

Het duurde niet lang of de video ging viraal door het land en vroeg haar landgenoten om haar bericht te delen in het belang van haar gemeenschap die elke dag op die met krater gevulde weg moet rijden.  De creatieve poster zei dat er meer dan 3 kilometer van dit soort wegen in haar buurt was en ze riep de lokale overheid op om actie te ondernemen en berispte hen omdat ze de zwaar beschadigde weg niet hadden gerepareerd.

De virale clip haalde de krantenkoppen in Thaise nieuwsuitzendingen voordat hij uitbrak in enkele Engelse publicaties en sociale media en zelfs zijn weg vond in de berichtgeving op televisie.  

Het is niet verrassend dat het de aandacht trok van de regeringsmedewerkers die verantwoordelijk waren voor het onderhoud en de verzorging van de wegen in haar gebied, en nadat de gouverneur van Khon Kaen, Somsak Jungtrakul, de video had gezien, gaf hij het bevel om de maanachtige weg eindelijk te laten repareren.

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Noordoost Thailand
Bron: The Thaiger

Eén gedachte over “VIDEOCLIP | Thaise vrouw verkleedt zich als astronaut om onbegaanbare maanachtige weg in Noordoost Thailand aan de autoriteiten te tonen”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!