VIDEOCLIP | Mammoet transport helpt in Thailand met massief overlandtransport

~WAT HET ZWAARTS IS, MOET HET ZWAARST WEGEN~
(Wat het belangrijkste is moet het eerste gebeuren)

LAEM CHABANG:- Mammoet heeft onlangs het transport van zo’n 50 stuks lading van Thailand naar Laos voltooid als onderdeel van het Nam Theun 1 Hydropower Project. Dit project werd aan Mammoet gegund door Hansa Meyer. Beide teams werkten nauw samen om meerdere operaties tegelijk uit te voeren. Elk bedrijf toonde hun sterke punten en expertise door samen te werken met gecombineerde capaciteiten.

Voorafgaand aan de uitvoering werkten Mammoet en Hansa Meyer nauw samen tijdens de detail engineering, waarbij teams van Mammoets locaties in Thailand en Nederland betrokken waren, evenals Hansa Meyers vertrouwde engineering partner in Laos. Mammoets ervaring in landtransport en Hansa Meyers nauwe coördinatie met diverse overheidsinstanties zorgden voor de goedkeuring van vergunningen die cruciaal zijn voor het landtransport.

De transportroute omvatte een 1.100 km lange landreis van Laem Chabang naar Ban Phaeng in de provincie Nakhon Phanom, en nog eens 1,1 km over de rivier de Mekong naar een aanlegsteiger over de grens in Laos. Mammoet’ conventionele trailers in verschillende configuraties werden gebruikt voor dit transport, over versterkte bruggen, langs verbrede wegen, en onder escorte om ervoor te zorgen dat het verkeer in veilige banen werd geleid.

Voor de rivieroversteek beschikten beide teams over ervaren supervisors en operators om ervoor te zorgen dat de hoge standaarden werden gehandhaafd in lijn met de laatste regelgeving van overheidsinstanties, en om de belangrijke projectdeadlines te halen. Meer specifiek werd er voor de barge engineering een onderzoek uitgevoerd om de waterdiepte nauwkeurig te meten voordat de roll-on op de rivier werd uitgevoerd. Vanwege de lage waterstand werd ook een hellingbaan gefabriceerd voor de rivieroversteek.
Mammoet en Hansa Meyer kregen een speciale vergunning van de Thaise autoriteiten om de Ban Phaeng locatie te gebruiken voor dit riviertransport. Alle overtochten werden succesvol en veilig uitgevoerd met inachtneming van de COVID-19 preventiemaatregelen.

De zwaarste vervoerde lading woog 236 ton, terwijl de grootste afmeting 1027cm x 370cm x 383cm was.
Het Nam Theun 1 waterkrachtproject wordt dit jaar voltooid en zal ongeveer 650MW energie produceren.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft. We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik, mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: ttm
Content: Redactie ttm
Bron: ttm.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!