VIDEOCLIP | Het strand aan Pattaya Beach is na de hevige overstromingen van afgelopen vrijdag weer opgekalefaterd 

PATTAYA:- Het strand van deze kustplaats is weer herstelt van aanzienlijke schade na zware regenval in het afgelopen weekend, vooral op vrijdag (27 augustus), die overstromingen in de gehele kustplaats veroorzaakte.

Het water was vanuit de hoger gelegen gebieden in de stad naar het strand van Pattaya gestroomd en vervolgens de zee in gestroomd.  Delen van het strand spoelden weg, waardoor talloze sloten en gaten in het zand ontstonden.  

Hier een videoclip die laat zien hoe de reparatiewerkzaamheden worden uitgevoerd na de regen van dit weekend.

De burgemeester van Pattaya, Khun Sonthaya Khunploem, gaf medewerkers van het milieubureau van Pattaya opdracht om bouwmachines te gebruiken om het zand en het strand zo snel mogelijk toonbaar te maken.

Er werd zand uit de zee gehaald om het beschadigde gebied op het strand te bedekken.  Veel van het werk was in één dag klaar, hoewel sommige delen nog wat reparaties en egalisering nodig hebben.

De burgemeester heeft voortdurend verklaard dat de reden dat de stad blijft overstromen, niet is dat het drainagesysteem niet werkt, waar al jaren aan wordt gewerkt, maar omdat volgens hem grote delen van het project nog moeten worden voltooid.  Dit omvat pompstations en belangrijke werkzaamheden rond Oost-Pattaya.  Dit naar aanleiding van kritiek op sociale media van bewoners over de watersnood.

De resterende delen van het drainageproject zullen waarschijnlijk pas ergens volgend jaar worden voltooid, waarbij de stad Covid-19 vooral de schuld geeft van de vertragingen.

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Pattaya Mail 
Content: Olleke Bolleke in Oost Thailand
Bron: The Pattaya Mail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!