VIDEO CLIP | Thaise politie treedt tijdens illegale straatraces en stelt beloningen van 3000 baht in het vooruitzicht voor informatie

~ZIJN MOND VOORBIJ PRATEN~
(Meer zeggen dan dat er gezegd mag worden en/of het verklappen van een geheim)

THAILAND:- De politie stopte in het weekend twee illegale autoraces en één motorraces waarbij een topsnelheid van 240 kilometer per uur behaald werd.

Bij het snelrecht veroordeelde de rechtbank de coureurs tot gevangenisstraffen en boetes en nam de voertuigen alsmede 300.000 baht in contanten in beslag.  13 mensen werden onder meer beschuldigd van illegaal racen, nalatig rijden, het negeren van de Covid-regels en het nooddecreet, evenals gokken.  

In het eerste geval moesten twee motorfabrikanten uit Chantaburi en Saraburi, met de bijnamen “Tay Ban Suan” en “Nott Norn Noi” zich bij de rechter verantwoorden. Zij en zeven andere mensen moesten na de race op Pahonyothin Road in Saraburi bij het PTT-benzinestation Dusita voor het hekje staan.

De tweede zaak betrof een autorace tussen “Duk Som” en “Na Nuk Chawalit Suwan” op Autobahn 7. Een video van de race, die te zien is op YouTube, toont een auto die een snelheid van 240 km / u haalt terwijl de bestuurder lacht.  

De rechtbank veroordeelde beide chauffeurs tot twee maanden gevangenisstraf met een voorwaardelijke schorsing van zes maanden.  De chauffeurs kregen elk een boete van 2.000 baht.  Hun auto’s werden door de rechtbank in beslag genomen.  

Het derde geval was relatief onopvallend: de arrestatie van twee tieners, 16 en 17 jaar oud, behorend tot een groep genaamd “Wai Run 1000 Meters”, die een motorrace op Thanarat Road in Pak Chong, in de provincie Nakhon Ratchasima hadden gehouden.

Generaal Damrongsak Kittipraphat, het plv. hoofd van de politie, heeft er bij het publiek op aangedrongen om op speeders te wijzen en 1599 of 191 te bellen. Er zijn beloningen van 3000 baht belooft voor informatie omtrent deze criminaliteiten.

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Daily News 
Content: Olleke Bolleke in Bangkok
Bron: Daily News

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!