Géén mondkapjes méér voor sprekers tijdens regeringsbijeenkomsten

~DE UITZONDERING BEVESTIGD DE REGEL~
(Overal zijn er uitzonderingen)

BANGKOK:- Premier Prayut heeft een vrijstelling in de wet ondertekend voor het verplicht dragen van mondkapjes voor ambtenaren die het parlement benaderen. De parlementsleden blijven echter nog steeds verplicht om gezichtsmaskers te dragen, tenzij ze spreken dan wel de debatteren.

De aankondiging werd gisteren gepubliceerd op de website van de Royal Gazette en is daarmee officieel.  Volgens een rapport van de Bangkok Post is de nieuwe vrijstelling ook van toepassing op lokale bestuursvergaderingen.

Volgens de aankondiging zal de vrijstelling om praktische redenen worden ingevoerd voorafgaand aan de debatten van het Huis in een nieuwe parlementaire zitting op 22 mei.  Het is echter ook van toepassing op alle regeringsbijeenkomsten in het hele land.  Dit wordt onmiddellijk van kracht en blijft van kracht tot nader order.

Khun Apisamai Srirangson van het administratief centrum voor de Covid19 beheersing, het CCSA,  dat deze uitzonderingsregel uitsluitend geldt voor ambtenaren en dat het publiek ten alle tijden verplicht is om buitenshuis een mondkapje te dragen. Ze vertelde dat de uitzondering voor mondkapjes alleen geldt voor sprekers tijdens parlementaire zittingen en dat iedereen die niet spreekt er een moet blijven dragen.

 “Deze uitzonderingen zijn alleen van toepassing tijdens het debat zelf en alleen wanneer een deelnemer aan het woord is.”

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Bangkok
Bron: Bangkok Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!