VIDEO CLIP| Er zijn meer details ontdekt bij de dood van miljardairspaar op Koh Tao

KOH TAO:- In het onderzoek van de politie inzake de tragische verdrinkingsdood van een rijke hoteleigenaar en zijn vrouw vorige week in Koh Tao komen meer details boven drijven. Naast een meer gedetailleerd beeld van de gebeurtenissen van die dag, kwamen er enkele inconsistenties naar voren uit de oorspronkelijke informatie dat wat scheurtjes begint te vertonen. Zo is er een significant tijdsverschil tussen het eerste alarmering en het moment waarop het personeel werd opgeroepen om te helpen bij een reddingspoging zijn.

Er is nu een tijdslijn voor de dag van de dood van het miljardairspaar opgesteld. De 59-jarige Rakeshwar Sachatamakul arriveerde ’s ochtends in Koh Tao met de 55-jarige vrouw Anshoo en de 34-jarige zoon Ratish, op weg naar het hotel dat hij online had geboekt.  De familie was niet tevreden met de accommodatie, omdat het  klein en in aanbouw was, dus om 11 uur werden ze opgehaald door een chauffeur van Jamahkiri Resort & Spa en overgebracht naar het tweede hotel.

Het stel pakte daar een biertje en bestelde roomservice-lunch terwijl hun kamer gereed werd gemaakt, en verhuisde vervolgens om 12:17 uur naar hun kamer te gaan. Later liet de zoon van het echtpaar, Khun Ratish zijn tas en telefoon bij de receptie vallen en checkte met een kajak in zijn bezit uit.  Kort daarna kwamen zijn ouders bij de receptie om te vragen waar het zwembad op het resort gesitueerd was.

Vervolgens keerde Ratish terug naar de receptie om de kajak terug te brengen en zijn tas en telefoon op te halen en een medewerker vertelde hem dat zijn ouders bij het zwembad waren. Om 15.49 uur werden 4 of 5 hulpkreten gehoord door een personeelslid, hij keek om zich heen, maar zag niemand, dus ging hij weer aan het werk, zonder iets te vermoeden van de dood van de miljardair en zijn vrouw.  Vreemd genoeg duurde het 12 minuten, om precies te zijn 16:01 voordat Ratish, een luide schreeuw bij het zwembad gaf en verwoed om hulp riep.

Toen het personeel bij het zwembad aankwam, lag Rakeshwar op zijn rug op de trap van het zwembad en werd vervolgens door een andere medewerker uit het water getrokken.  De resort medewerkers belde een dokter van het Koh Tao Hospital en de ambulance.  De dokter aan de telefoon leidde hen door eerste hulp en adviseerde een hartpomp voor reanimatie.

In tegenstelling tot eerdere informatie was de moeder van Ratish, Khun Anchoo, niet bij zijn vader en vroeg hij het personeel om zijn moeder te helpen zoeken.  Het personeel zocht rond en vond toen zijn moeder drijvend aan de andere kant in het enigszins kronkelende zwembad.  Ze bevond zich aan de rand van het diepe gedeelte van het zwembad (niet dat ondiepe gedeelte zoals eerder gemeld) en reddingswerkers trokken haar uit het zwembad om haar lichaam naar het ziekenhuis te brengen..

Het is nu gemeld dat Rakeshwar nog leefde toen hij naar het ziekenhuis werd vervoerd, maar kort na aankomst stierf.

Gisteren heeft de politie het onderzoek naar de dood van de rijke hotelier en industrieel door het miljardairspaar opgevoerd met de aankondiging dat de commandant van de provinciale politie van Surat Thani zich bij het onderzoek had aangesloten.  De plaatsvervangende nationale politiecommissaris van Thailand kreeg maandag de opdracht om de zaak verder te onderzoeken.

De commandant van de provinciale politie Regio 8 sloot zich ook aan bij de politie van Koh Tao die oorspronkelijk de doden onderzocht.  Een volledige reconstructie van de middag van de dood van het miljardairspaar is inmiddels uitgevoerd en de politie concentreert zich op het verzamelen van alle mogelijke bewijzen voor het onderzoek.  Er wordt een volledige autopsie uitgevoerd op beide slachtoffers in het Police General Hospital in Bangkok, en de resultaten zullen naar verwachting binnen een week of twee bekend worden.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft. We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik, mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Thaise Examinator 
Content: Olleke Bolleke in Noord Thailand
Bron: Thaise Examinator

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!