Vice-minister van Volksgezondheid na een nep medicijnschandaal in Vietnam vervolgd

HANOI:- Een onderminister van Volksgezondheid in Vietnam wordt vervolgd, hij is door andere veiligheidsfunctionarissen ervan beschuldigd de andere kant op te hebben gekeken naar bende betrapt were bij het verhandelen van nepmedicijnen.  

De 59-jarige Truong Quoc Cuong is het huidige hoofd van het beheer van geneesmiddelen en cosmetica in Vietnam nadat hij in 2016 vice-minister werd.

Het ministerie van Openbare Veiligheid in Vietnam wordt geleid door de politie en heeft de viceminister vervolgd voor wat zij omschreven als “gebrek aan verantwoordelijkheid, met ernstige gevolgen”.  

De politieorganisatie bracht een verklaring uit waarin ze de vervolging aankondigde, maar specificeerde niet of de viceminister was gearresteerd, hoewel staatsmedia berichtten over de detentie van Cuong, daarbij gebruikmakend van anonieme politiebronnen.

Details over de zaak zijn vaag, maar de aanklachten vloeien voort uit een incident in 2014 toen Cuong de Drug Administration van Vietnam leidde, volgens Voice of Vietnam Radio.  In die tijd zou hij een bedrijf hebben toegestaan ​​nepmedicijnen te importeren om in Vietnam te verkopen, naar verluidt een waarde van 54 miljard Vietnamese dong (ongeveer 79 miljoen baht).

De vice-minister zelf heeft zich tijdens de beproeving stil gehouden met oproepen aan hem die direct onbeantwoord bleven en er werd geen reactie ontvangen van het ministerie van Volksgezondheid toen de media om commentaar vroegen.  Het vervolgende ministerie van Openbare Veiligheid weigerde ook commentaar te geven of details te geven over de zaak.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: VTC News
Vertaling: Olleke Bolleke in Azië 
Bron: VTC News

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!