Vertegenwoordigers van toeristische organisaties in Phuket dienen petitie in tegen verbod inkoop vaccins

~AAN ÉÉN OOR DOOF ZIJN~
(Iets niet willen horen)

PHUKET:- Vertegenwoordigers van verschillende toeristische organisaties op het zuidelijke eiland Phuket hebben met verbazing gereageerd op een verbod voor lokale besturen en de particuliere sector om Covid-19-vaccins in te kopen.

In januari verklaarde de minister van Volksgezondheid dat de regering er niet tegen was dat lokale autoriteiten hun eigen vaccinvoorraden zouden inkopen, op voorwaarde dat de vaccins waren goedgekeurd door de Food and Drug Administration. Anutin Charnvirakul lijkt nu echter een U-bocht te hebben gemaakt en verklaarde dat dergelijke aankopen niet zijn toegestaan. Zijn verklaring komt te midden van groeiende kritiek op het tempo van de introductie van het vaccin door de overheid zelf.

De aankondiging heeft verschillende toeristische organisaties in Phuket gefrustreerd, die hadden gehoopt de vaccinatie van 70% van de bevolking op het eiland te financieren met het oog op het bereiken van groepsimmuniteit en de mogelijkheid om vanaf 1 oktober opnieuw internationale toeristen te verwelkomen. De organisaties gaven hun ongenoegen aan in een brief én petitie gericht aan de premier, waarin ze een verzoek indienen om het verbod ongedaan te maken.

“De economie van Phuket is sterk afhankelijk van toerisme, zo goed als 94% van het provinciale inkomen komt uit het toerisme. Bijna 8 maanden zonder inkomende en binnenlandse vluchten hebben velen belanghebbenden uit de sector te kampen hadden met een gebrek aan inkomen, oplopende schulden en toenemende rechtszaken over financiële geschillen.”

De brief wijst er verder op dat de heropleving van Covid-19 eind vorig jaar alles heeft vernietigd wat er nog over was van de toeristische sector op het eiland. De Bangkok Post meldt dat een onderzoek uitgevoerd door de Prince of Songkla University aantoonde dat het inkomen per hoofd van de bevolking in Phuket kelderde tussen februari en september 2020. En terwijl de nationale armoedegrens voor die periode 3044 baht per maand bedroeg, was het gemiddeld maandelijks inkomen in Phuket slechts 1.984 baht.

Veertien verenigingen, waaronder de Federation of Thai Industries in Phuket en de Phuket Chamber of Commerce, hebben de brief ondertekend. Marisa Sukosol Nunbhakdi van de Thai Hotels Association zegt dat hoewel de hotelinkomsten deze maand licht zijn gestegen, de sector het nog steeds moeilijk heeft. Meer dan 100 hotelmedewerkers verloren deze week hun baan omdat hotels het niet konden veroorloven om ze in diens te houden. Ze wijst erop dat hoewel provincies op rijafstand van Bangkok een opleving van het toerisme kunnen beleven tijdens de Chinese nieuwjaarsvakantie, plaatsen als Phuket en Chiang Mai nog steeds te lijden hebben onder het gebrek aan toeristen.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u vertaald heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken streng naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Japan Times
Vertaling: De Kleine Beer
Bron: Thaiger

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!