Verschrikkelijk busongeluk in Centraal Thailand eindigt met 14 dodelijke slachtoffers en 35 gewonden 

PRACHUAP KHIRI KHAN:-Tenminste 14 mensen kwamen afgelopen nacht om het leven terwijl 35 anderen gewond  raakten toen hun toerbus van de weg raakte en tegen een boom in de provincie Prachuap Khiri Khan klapte.

Het incident gebeurde dinsdag (5 december) rond 01.00 uur. De bus uit Bangkok en Nathawi raakte van de weg en botste tegen een boom nabij Petchkasem Road, vlakbij de ingang van Hat Wanakorn National Park in het sub-district Thap Sakae, dat op ongeveer 2 uur rijden van Hua Hin ligt.

Het ongeval werd gemeld aan de wachtcommandant, luitenant Anan Totung van het politiebureau van Huay Yang. Hulpdiensten, waaronder reddingseenheden van het Tab Sakae-ziekenhuis, het Prachuap Khiri Khan-ziekenhuis en stichtingen zoals Sawang Roong Rueng Tham en Sawang Prachuap Tham, werden onmiddellijk ter plaatse gestuurd.

Bij aankomst troffen hulpdiensten de Srisiam Tour Limited-bus, geregistreerd in Bangkok onder nummer 14 – 3301, zwaar beschadigd aan een boom aan, waarvan het voorste deel in tweeën was gespleten. De bus, die op de route Bangkok-Nathawi reed, was naar verluidt onderweg van het zuidelijke busstation naar het district Nathawi in de provincie Songkhla met 46 passagiers en drie werknemers.

Veel passagiers zaten vast in het wrak, wat leidde tot een complexe en urgente reddingsoperatie. De gewonden kregen onmiddellijk eerste hulp voordat ze voor verdere behandeling naar nabijgelegen ziekenhuizen werden gebracht.

De bus was eerder gestopt bij restaurant Suphan Son Sam Roi Yot voordat hij zijn reis voortzette. De oorzaak van het ongeval, dat plaatsvond net toen de bus het Hat Wanakorn National Park naderde, wordt nog onderzocht. De autoriteiten zijn bezig met het vaststellen van de factoren die tot het incident hebben geleid en zullen in overeenstemming met de wet te werk gaan.

Note: Voor een lijst van gewonden, U kunt dit op kantoor navragen. Prachuap Khiri Khan Provinciaal Bureau voor Volksgezondheid op nummer 032-602061.

Olleke Bolleke in Centraal Thailand

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!