Makro Thailand krijgt dertig dagen de tijd om uitleg te geven over de vermeende aankoop van gesmokkeld varkensvlees

BANGKOK:- Het speciaal onderzoeksbureau van Thailand, afgekort het DSI, heeft de marktketen Makro een deadline van 30 dagen gesteld om uitleg te geven over berichten waarin wordt beweerd dat het vers varkensvlees heeft gekocht van een bedrijf waarvan de eigenaren zijn gearresteerd op beschuldiging van smokkel.

De limiet van 30 dagen ging gisteren, op maandag (4 december) in, zo verklaarde generaal-majoor Natapol Ditsayatham, een bij de DSI werkende expert op het gebied van consumentenbescherming en milieucriminaliteit, die het onderzoek leidt.

Hij zei dat toen de afdeling vorige maand contact opnam met Makro, het om een ​​uitstel van onbepaalde tijd had gevraagd met betrekking tot de uitleg, omdat het tijd nodig had om de documenten op te stellen.

Op 15 november gaf Makro, dat wordt geëxploiteerd door CP Extra Plc, een verklaring af waarin hij ontkende varkensvlees te hebben gekocht van Wealthy & Healthy Foods Co Ltd.

De president van het bedrijf, Wirat (achternaam niet weergegeven), 69, en zijn zoon Thanakrit, 42, werden een dag eerder gearresteerd op de luchthaven Suvarnabhumi.

Het tweetal was in verband gebracht met een smokkelbende die tussen 2021 en begin dit jaar duizenden tonnen bevroren varkensvlees vanuit een buurland verscheepte.

Makro zegt sinds medio vorig jaar geen varkensvlees meer te kopen bij dit bedrijf, nadat hij zich ervan bewust was geworden dat het product niet voldeed aan de hygiëne- en kwaliteitsnormen.

De Makro benadrukte ook dat het bereid is samen te werken met de autoriteiten bij het onderzoeken van de varkenssmokkel.

Olleke Bolleke in Thailand

3 gedachten aan “Makro Thailand krijgt dertig dagen de tijd om uitleg te geven over de vermeende aankoop van gesmokkeld varkensvlees”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!