Vermoedelijke kruiwagen promoties binnen het korps van de politie Thailand wekt de aandacht van de “Move Forward Partij”

BANGKOK:- Een reeks promoties binnen het orgaan van de Thaise politie heeft de publieke aandacht getrokken nadat promoties van korporaal tot politiecommandant in minder dan twee jaar aan het licht kwamen.

Volgens gisteren geplaatst een bericht op de Facebook-pagina “Phuen Tamruat” worden veel burgers, waaronder hooggeplaatste figuren en beroemdheden, elk jaar aangesteld als politieagenten en worden ze gepromoveerd tot een hogere rang kort na het voltooien van een training van 17 weken.

Volgens de posting begon een vrouwelijke burger die tot politieagent was gemaakt eind 2021 als onderofficier en werd twee maanden later gepromoveerd tot onderluitenant. Ze werd in juni vorig jaar gepromoveerd tot luitenant van de politie en eerder deze maand tot politiecommandant, aldus de post. Deze promotie wekte de aandacht van de woordvoerder van de Move Forward Party, khun Rangsiman Rome, op om een ​​formeel onderzoek te starten naar vermeend politiepatronaat en misbruik van de training.

Gisteren hing hij aan de grote klok, dat de cursus in kwestie oorspronkelijk bedoeld was om burgers op te leiden die in aanmerking komen voor de dienstplicht als officier. Volgens zijn eigen waarnemingen hebben velen van hen bekende achternamen. Hij zei dat hij nu de afgelopen jaren lijsten doorzoekt om bewijs te verzamelen van vermeende omkoping en corruptie bij de ongebruikelijke rekrutering van beroepsofficieren.

Hoewel veel jonge officieren moeite zouden hebben om officier te worden, zouden deze burgers de cursus om officier te worden onmiddellijk halen. Luitenant-generaal Archayon Kraithong, woordvoerder van de nationale politie, zei dat de promotie van de vrouwelijke politieagent strikt in overeenstemming was met de eisen van de Royal Thai Police.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de Thaise media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand 
Bron: Bangkok Post

Eén gedachte over “Vermoedelijke kruiwagen promoties binnen het korps van de politie Thailand wekt de aandacht van de “Move Forward Partij””

  1. Niks nieuws onder de zon.
    Zwager broertje heeft zich een functie ingekocht bij de hermandad voor een bedrag waar je een nieuwe pickup van kunt kopen.
    Ons kent ons.
    Kijk maar naar die soapseries, mooie meid kiest voor uniformpje want die heeft centjes.
    The American dream, maar dan anders.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!