Verenigde Staten geeft 27 gestolen antiquiteiten aan Cambodja terug

~GESTOLEN GOED GEDIJT NIET~
(Gestolen zaken brengen nooit voordeel)

NEW YORK:- De Verenigde Staten gaat 27 gestolen antiquiteiten aan Cambodja geven. De oudheden, waaronder boeddhistische en hindoeïstische beelden uit het Angkoriaanse tijdperk, worden geschat op ongeveer 3,8 miljoen dollar.

Het is onduidelijk waar de beelden zijn gevonden of wanneer ze naar de VS zijn gesmokkeld, maar volgens rapporten hebben onderzoekers in New York jarenlang gewerkt om de oudheden terug te vinden.  Diverse onderzoeken van Manhattan’s Antiquities Trafficking Unit en Homeland Security Investigations hebben ongeveer 400 items teruggevonden die worden teruggestuurd naar 10 landen.

De officier van justitie van Manhattan hield woensdag een overdrachtsceremonie met de Cambodjaanse ambassadeur.  Maar het is onduidelijk wanneer de oudheden naar Cambodja worden verscheept.

In een verklaring aan de media zei de officier van justitie van Manhattan:- De repatriëring van deze 27 authentieke relikwieën aan de bevolking van Cambodja herstelt een belangrijke link tussen het klassieke Angkor-tijdperk en zijn moderne gebruiken en overtuigingen die veel te lang werden verstoord door de hebzucht van gestolen antiquiteitenhandelaren.

Onlangs heeft de VS 2 lateien teruggegeven die tijdens de oorlog in Vietnam uit Thailand waren gesmokkeld en vervolgens aan Europese handelaren waren verkocht.  De 1000 jaar oude lateien, de bovenste balken van een deuropening, zijn uit zandsteen gehouwen.  Ze kwamen eind jaren zestig in het Asian Art Museum in San Francisco terecht.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in het Brabants Dagblad gelezen heeft. We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik, mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Reuters |  Phomn Penh Post.
Content: Olleke Bolleke in Azië 
Bron: Reuters |  Phomn Penh Post.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!