Verdwaalde raket komt tijdens het jaarlijks raketfestival van Roi Et op de passagiersstoel van pick-up terecht

ROI ET:- Tijdens het raketfestival in deze noordoostelijke provincie is een raket uit zijn baan gevlogen en kwam vervolgens door de weersomstandigheden in een boom terecht, en viel naderhand uit de boom in de passagiersstoel van een passerende pick-up truck.

 Deze raket was gemaakt van 5″ PVC pijp, 3 meter lang en met een 10 meter lange staart, was een lokale inzending  bij het jaarlijkse Bun Bang Fai-raketfestival in het Suwannaphum-district van Roi Et.

Gedurende de twee dagen van het festival van dit jaar worden zo’n 30 zelfgemaakte raketten in de lucht afgevuurd om de ‘watergoden’ aan te moedigen regen te laten vallen op de noordoostelijke rijstteeltvlaktes.

Op weg naar huis na de tweede dag van het festival begon het te regenen. Hierdoor raakte de raket los die in een boom beland raketfestivalqs en door de voorruit van de pick-up crashte.

Nu staat de lokale bevolking in de rij om loten te kopen die twee nummers bevatten – ‘516’ de laatste drie cijfers van de ophaalnummerplaat en ’27’ voor het toegangsnummer van de raket.

Bij het vertalen van dit krantenartikel kwam uw nieuwsbeer te laar achter dat dit voorval zich al in 2019 had voorgedaan, toch leek het mij de moeite om het stukje verder te vertalen omdat in er Thailand van alles uit de lucht kan vallen, zo bleek gisteren in de provincie Chonburi met een stalen voorwerp wat zich dwars door de voorruit van één pick-up truck boorde. 

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: khaosod
Content: Olleke Bolleke in Noordoost-Thailand  
Bron: khaosod.com

Eén gedachte over “Verdwaalde raket komt tijdens het jaarlijks raketfestival van Roi Et op de passagiersstoel van pick-up terecht”

  1. Ja dat heb ik me altijd afgevraagd waar blijven die raketten ze gaan wel de lucht in maar moeten op een gegeven moment terug naar moeder aarde.
    Toen ik 23 jaar geleden in de isaan kwam had ik het gezien ik dacht toen al die gaan dwars door je dak van je woning of nog erger je krijgt hem op je kop ????

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!