Verdwaalde Amerikaanse toerist uit de jungle van Thalang op Phuket gered 

PHUKET:- Een 68-jarige Amerikaanse toerist, werd gistermiddag gered nadat verdwaald was geraakt in een jungle in het district Thalang.

De toeristenpolitie van Phuket werd gistermiddag via een noodoproep op de hoogte gebracht van het incident door de mannelijke Amerikaanse toerist. Hij stuurde berichtje via de mobiele telefoon naar de toeristenpolitie van Phuket en schreef dat hij  was verdwaald in een heuvelachtige jungle in het Baan Nai Thorn-gebied in het Sakoo-subdistrict.

De toeristenpolitie van Phuket nam contact op met agenten in een nabijgelegen nationaal park en met lokale bewoners die het gebied goed kennen. Ze gingen de jungle in langs een natuurpad op een heuvel. De politie zocht met behulp van GPS (Global Positioning System) naar de Amerikaanse toerist.

Om bijna half zeven uur vonden ze de Amerikaanse toerist, wiens naam op zijn verzoek was achtergehouden. Er werden wat schrammen gevonden op zijn been en hij was uitgedroogd en kreeg water. Hij werd veilig uit het bos gehaald en teruggebracht naar zijn hotel.

De Amerikaanse toerist was erg blij en dankbaar. Hij zei tegen agenten en de lokale bevolking: “Ik ben erg blij jullie te ontmoeten, ik wist niet wat ik moest doen nadat ik verdwaald was en urenlang rondzwierf met beperkte voorraden en water, maar gelukkig had ik noodtelefoonnummers in mijn telefoon opgeslagen. Ik was van het pad afgedwaald en raakte volledig de weg kwijt.”

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Thaiger
Content: Olleke Bolleke in Zuid-Thailand 
Bron: The Thaiger

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!