Verbannen Chinese groep gelovigen met angst voor deportatie in Pattaya gearresteerd wegens te lang verblijf trekt wereldwijde aandacht

PATTAYA:- Een grote groep Chinese staatsburgers die China uit angst ontvlucht waren voor vervolging vanwege hun geloof, zijn in Pattaya gearresteerd wegens het overschrijden van hun visum, een algemeen optreden in Thailand dat normaal gesproken leidt tot onmiddellijke deportatie, maar deze zaak heeft nu veel internationale media-aandacht getrokken.

De in totaal 63 Chinese staatsburgers, waaronder 35 kinderen, werden afgelopen in de omgeving van Pattaya gearresteerd, na wat Chonburi Immigration zei dat het een tip was van een bezorgde burger. Echter activisten die namens de gedetineerde groep werken, beweren dat de informant samenwerkte met de Chinese regering in een poging de groep terug te brengen naar China, waar activistische groepen beweren dat de grote groep Chinese christenen verschillende zware straffen kan krijgen.

De groep is lid van de China Shenzen Holy Reformed Church, wereldwijd en in de Verenigde Staten beter bekend als de Mayflower Church. Ze ontvluchtten China in 2019 om te voorkomen wat volgens hen dreigende vervolging was, oorspronkelijk op weg naar Zuid-Korea, maar vluchtten later Zuid-Korea naar Thailand in 2022 nadat de vermeende politieke druk van de Chinese regering om hen terug te sturen naar China toenam en Korea weigerde hen asiel te verlenen . De groep beweerde dat er achter de schermen enorme politieke druk was om hun asielverzoeken af ​​te wijzen.

Volgens kolonel Tawee Kutthalaeng, hoofd van het politiebureau van Nongprue zijn alle 63 leden van de kerk langer dan toegestaan in het koninkrijk aanwezig geweest. Kolonel Tawee verklaarde echter dat de kinderen niet zijn aangeklaagd en dat de 28 volwassenen voorlopig een boete hebben betaald en tijdelijk onder toezicht zijn vrijgelaten terwijl de Thaise autoriteiten de volgende stappen bepalen. 

Kolonel Tawee probeerde ook de angst van activisten en anderen weg te nemen dat Thailand de groep naar China zou deporteren, door te zeggen dat dit niet het plan was.

Olleke Bolleke in Pattaya

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!