Velen Thaise burgers oneens met politiegeweld nadat de oproerpolitie een arts hadden gemolesteerd

~JE GEWETEN GEWELD AANDOEN~
(Tegen je eigen overtuiging in gaan)

BANGKOK:- Velen Thaise burgers veroordelen de politie nadat de oproerpolitie tijdens tijdens het protest van zaterdag buiten het Hooggerechtshof bij Sanam Luang in Bangkok een vrijwillige arts hadden mishandeld.

Op Twitter circuleerden foto’s van de man op de grond omringd door politie in oproeruitrusting.  De man droeg wat lijkt op een felgeel doktersvest.  Velen gebruikten een hashtag die zich vertaalt naar #policebeatingmedic.

Een landelijke dokters sociëteit , een groep Thaise artsen, veroordeelde ook het geweld en bracht een verklaring uit waarin ze juridische stappen tegen de betrokken agenten eiste.  Ze zeggen dat het incident een ernstige schending van de mensenrechten is.  

De redactie van de Bangkok schreef dat Pakkapong Pongpetra, commissaris van het Metropolitan Police Bureau, de agenten verdedigde en zei dat de man in het gebied was tijdens een botsing met demonstranten en dat oproerpolitie de mensen hadden gewaarschuwd de bijeenkomst te beëindigen.

De demonstranten riepen op tot beëindiging van de draconische wet van majesteitsschennis in Thailand, waarin een gevangenisstraf van maximaal 15 jaar staat wegens belediging van de Thaise monarchie.  Ze riepen ook op tot de vrijlating van 4 prominente protestleiders die in de rechtbank zitten op beschuldiging van majesteitsschennis wegens verklaringen die ze hebben afgelegd tijdens politieke bijeenkomsten.

De demonstratie bij het Monument van Democratie waarna de demonstranten naar het heiligdom met de pilaren marcheerden.

De politie in oproeruitrusting blokkeerde de compound van het Hooggerechtshof, maar stond vier protestleiders toe het heiligdom binnen te gaan en zegeningen te zoeken voor de bijeenkomst.  Op dat moment was er een botsing tussen enkele demonstranten en de politie.  Ter plaatse werden lege traangasgranaten gevonden, maar de politiechef van de stad zegt dat agenten bij de bijeenkomst geen traangas gebruikten.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u vertaald heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Reuters
Vertaling: Olleke Bolleke in Bangkok
Bron: Bangkok Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!