Veiling in Thailand van 2 olifantenslagtanden voor het goede doel, ingezet op 25 miljoen baht

THAILAND:- Als u nog steeds niet dat perfecte kerstcadeau voor uw lief gevonden heeft, dan heeft uw Nieuwsbeer Olleke Bolleke in Thailand voor u het perfecte kerstcadeau, weliswaar eentje van 25 miljoen baht.

Het Chang Thongkhum Elephant Conservation Centre zal namelijk op een veiling een paar ethisch verkregen slagtanden te koop aanbieden, de slagtanden worden ingezet  op het lieve sommetje van 25 miljoen baht.

Slagtanden van olifanten worden in veel delen van de wereld zeer gewaardeerd en overal verboden.  In Thailand is het legaal om ze in eigen land te verkopen of te bezitten, maar illegaal om te importeren of exporteren.  Het ivoor waarvan de slagtanden van olifanten zijn gemaakt, kan tot 100.000 baht per kilogram opleveren, waarbij sommige volwassen slagtanden tot 110 kg of meer wegen, waardoor een paar slagtanden ongeveer 11 miljoen baht waard zijn.

De slagtanden die voor het goede doel werden geveild, waren van een 51-jarige mannelijke olifant die vorige maand stierf, volgens de voorzitter van het natuurbeschermingscentrum.  De grote slagtanden zijn 189 centimeter lang en 37 centimeter in omtrek.

Met de veiling hoopt men geld van een rijke weldoener te verkrijgen om de zorg voor olifanten in Thailand te ondersteunen.  Het geld zou de kosten dekken van de bouw van een nieuw olifantenziekenhuis en de uitbreiding van de stallen met olifanten in het natuurbeschermingscentrum.  Met het geld kan ook meer graasgras worden verbouwd, evenals algemene olifantenzorg, wat kan oplopen tot meer dan 50.000 baht per olifant per maand.

Het geld zal ook helpen bij de behandeling van zieke of gewonde olifanten en bejaarden en de aankoop van olifanten financieren van eigenaren die niet voor hen kunnen of willen zorgen.

Momenteel huisvest het Chang Thongkhum Elephant Conservation Centre ongeveer 10 olifanten fulltime en zorgt het voor nog eens 12 olifanten.  Het personeel in het centrum voedt en zorgt voor hen en zorgt ervoor dat ze gezond eten en bewegen, maar de olifanten zijn nooit verplicht om ritjes te geven, shows te geven of enig ander soort werk te doen.

Als u interesse heeft om de slagtanden van olifanten te kopen voor het goede doel, is de eigenaar, khun Thanabadee, hij is telefonisch bereikbaar onder 093-686-9016

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: MCOT 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: MCOT.net

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!