Studies in Thailand tonen aan dat studenten door Covid19 situatie minder geld te besteden hebben

BANGKOK:- Een Thais onderzoek heeft uitgewezen dat de Covid19 pandemie de onderwijskansen van kinderen in gevaar heeft gebracht, waarbij het aantal studenten met financiële problemen in 2021 is gestegen tot 1,2 miljoen.

Volgens het onderzoek geciteerd door Sompong Jitradab van het Equitable Education Fund (EEF), is het aantal leerlingen dat als “extreem arm” is geclassificeerd, in het eerste semester van 2020 gestegen tot 1,24 miljoen, een stijging van 994.428 Dit aantal vertegenwoordigt 20 procent van de studenten in het hele land  .

Hij verklaarde dat de overgang naar online leren een impact heeft gehad op sommige kinderen in de groepen 1-3, en voegde eraan toe dat sommigen daardoor bovendien een achterstand hebben opgelopen in lezen, schrijven en rekenen.  Ondertussen heeft 87 procent van de studenten in 29 provincies geen toegang tot energie of apparatuur, en de kinderen die hun klasgenoten niet kunnen bijhouden, zullen waarschijnlijk niet meer naar school terugkeren.

Khun  Sompong zei dat er meer samenwerking nodig is om deze kinderen in het onderwijssysteem te houden.  Hij is echter van mening dat financiële steun misschien niet voldoende is, omdat deze kinderen ook te maken hebben met stress, angst en isolement en alle hulp nodig hebben die ze kunnen krijgen.

Ondertussen ontdekte een ander onderzoek dat bevindingen uit vier gemeenschappen met een bevolking van 5.000 mensen aanhaalde, dat ongeveer 200 op de 1.400 kinderen het risico lopen te stoppen met school, wat aangeeft dat kinderen uit gezinnen met een laag inkomen in stedelijke gebieden het meest werden getroffen door de  Covid19-pandemie.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: NNT 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: NNT News

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!