Veel regio’s in Thailand krijgen de komende dagen te maken met zware regens, mogelijk met overstromingen

THAILAND:- Veel regio’s in Thailand worden deze dagen geconfronteerd met plotselinge overstromingen, overstromingen te midden van zware regen, zo waarschuwt meteorologisch instituut van Thailand.

Pas dus op als u er vandaag morgen eropuit trekt: de aanhoudende regen met geïsoleerde zware tot zeer zware buien doen zich in het noorden, noordoosten, de centrale regio, inclusief Bangkok en omgeving, het oosten en het zuiden voor, plotselinge overstromingen in verschillende gebieden, aldus de TMD.

Het instituut noemde een sterke zuidwestelijke moesson als oorzaak, die over de Andamanse Zee, de Golf en andere delen van het land heerst, terwijl een moessondal zich over het noorden en noordoosten beweegt.

De TMD adviseerde alle schepen om voorzichtig te werk te gaan en uit de buurt te blijven van gebieden met onweersbuien, terwijl kleine boten in de Andamanse Zee en de bovenste Golf aan land de komende 2 dagen aan land moeten blijven

In de loop van 15 -18 juli zal de zuidwestmoesson afnemen en zal Thailand van vrijdag tot zondag minder regen zien, maar geïsoleerde zware regenval is nog steeds waarschijnlijk in het oosten en het zuiden.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: TMD

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!