Veel mensen in Chanthaburi zijn aan de “race” lokale gezondheidsfunctionaris waarschuwde de mensen op te letten met wat ze eten

CHANTHABURI:- Terwijl gezondheidsfunctionarissen in heel Thailand het Covid19 virus in de gaten houden, proberen artsen in Chanthaburi uit te zoeken waarom zoveel inwoners diarree hebben.  Een provinciale volksgezondheidsfunctionaris adviseert mensen nu om te letten op wat ze eten.

De lokale doktoren hebben via sociale media contact met elkaar gezocht om erachter te komen waarom zoveel mensen, zelfs degenen die door de provincie reizen, onverwacht naar kamer 100 moeten.  

Eentje schreef… ‘Wat is er gebeurd?  Elke inwoner van Chanthaburi heeft tegelijkertijd diarree.  Doe voorzichtig en beterschap allemaal.”

Een ander beweerde dat lokale ziekenhuizen bijna geen bedden meer hebben omdat zoveel mensen worden behandeld voor diarree.  Medewerkers van drogisterijen in de provincie vertelden Thaise media ook dat veel mensen zijn gekomen om medicijnen tegen diarree te kopen.

Sommigen denken dat het het water is dat ze drinken.  Sommigen denken dat het een effect kan zijn van de chemische meststof die wordt gebruikt bij het telen van fruit, vooral tijdens dit seizoen.  Anderen gaan ervan uit dat het kan worden veroorzaakt door een virus.

Een arts van Chanthaburi’s Public Health vertelde de Thaise media dat ze geen juiste oorzaak konden vaststellen, maar zegt dat het kan worden veroorzaakt door voedsel dat buiten heeft gezeten, en merkt op dat de temperaturen de laatste tijd fluctueren, en adviseerde mensen om alleen vers gekookte gerechten te eten

We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik.

Informatie en bron
Illustraties: Hua Hin Today 
Content: Olleke Bolleke in Oost Thailand
Bron: Hua Hin Today 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!