Een beroemde uit Thailand afkomstige acteur in Myanmar veroordeeld tot 3 jaar gevangenisstraf

MYANMAR:- Een vooraanstaande Thaise acteur, zanger en model uit Myanmar die door de junta op een gezochte lijst stond voor het steunen van pro-democratische protesten, is tot drie jaar gevangenisstraf veroordeeld.

Khun Paing Takhon, een 25-jarige ster in zowel Myanmar als Thailand – was actief in de massale protesten die het land opschudden na de staatsgreep in februari, bij bijeenkomsten en door de massale aanhang op sociale media.

Hij werd in april bij zonsopgang gearresteerd tijdens een inval in het huis van zijn moeder in Yangon gearresteerd, zei zijn zus toen de junta jacht maakte op meer dan 100 beroemdheden die de beweging steunden.

Zijn juridisch adviseur Khin Maung Myint vertelde aan persbureau AFP dat hij maandag “voor drie jaar dwangarbeid” was vastgehouden in een rechtbank in Yangon.

“De familie is diep bedroefd door zijn veroordeling”, zei hij, eraan toevoegend dat ze overwegen in beroep te gaan.

In februari plaatste Paing Takhon – die meer dan een miljoen volgers had op Facebook en Instagram – tijdens een protest foto’s van zichzelf in een wit trainingspak met een megafoon, helm en een witte pluizige hond op zijn borst.

“Help ons om misdaden tegen de menselijkheid te stoppen”, postte hij op Instagram.  Paing Takhon is ook beroemd in Thailand en verscheen in tv-commercials en shows.

In januari schoor hij zijn hoofd kaal en sloot zich korte tijd aan bij het boeddhistische monnikendom door foto’s van zichzelf in bordeauxrode gewaden te posten.

Kort na de staatsgreep publiceerde de junta een lijst van ongeveer 120 beroemdheden die werden gezocht voor arrestatie.  Een aantal is nog op de vlucht.

In mei plaatste de beroemde schoonheidskoningin Htar Htar Htet een foto op Facebook waarop ze te zien is in een zwart gevechtspak en met een aanvalsgeweer.

 “Het is tijd om terug te vechten!”

We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Zuidoost Azië 
Bron: Bangkok Post

Eén gedachte over “Een beroemde uit Thailand afkomstige acteur in Myanmar veroordeeld tot 3 jaar gevangenisstraf”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!