Vandaag zijn er 6.000 man oproerpolitie bij de geplande demonstraties nabij het Grand Palace in Bangkok ingezet

BANGKOK:- De plv.  commissaris van het Metropolitan Police Bureau (MPB), Piya Tawichai, vertelde gisteravond op een persconferentie dat er vandaag ongeveer 5.700 politieagenten van 38 eenheden klaar zouden staan ​​voor de grootschalige demonstratie door de Free Youth and United Front of Thammasat.  

Rondom de protestlocaties komen zo’n 14 checkpoints om chaos en geweld te voorkomen.  Alle politieagenten die bij demonstraties worden ingezet, zijn getraind om escalerende situaties te voorkomen om de veiligheid van agenten, de pers en het publiek te waarborgen, aldus Piya.  

Alle bijeenkomsten in Bangkok zijn nog steeds illegaal vanwege het nooddecreet.  De demonstranten kunnen juridische stappen verwachten.  Als prominente protestleiders, die worden gezocht met een arrestatiebevel, worden gevonden op de protestlocaties, zouden ze onmiddellijk worden gearresteerd en voor de rechter worden gebracht.  

De National Human Rights Commission (NHRC) heeft aangekondigd de protesten op de voet te gaan volgen.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de Thaise media gelezen heeft. We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik, mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: CNA
Vertaling: Olleke Bolleke in Bangkok
Bron: CNA

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!