Thaise rechtbank oordeelt tegen premier Prayut met de uitspraak dat hij zijn grondwettelijke autoriteit heeft overschreden

BANGKOK:- Gisteren heeft de Thaise Rechtbank uitspraak gedaan tegen premier Prayuth Chan-o-cha door te stellen dat hij waarschijnlijk zijn gezag heeft overschreden door nieuws/informatie te verbieden die bij het publiek angst zou kunnen opwekken.  

De burgerlijke rechtbank vaardigde een noodbevel uit nadat een groep mediabedrijven/mensenrechtenadvocaten een verzoekschrift hadden ingediend bij de rechtbank.

De rechtbank zegt dat de premier zijn grondwettelijke bevoegdheid heeft overschreden om dergelijke informatie te beperken en de internettoegang van overtreders af te snijden, ongeacht of de geposte informatie juist of niet juist is.

De uitspraak van de burgerlijke rechtbank komt een week nadat de premier zijn 29e bevel had uitgevaardigd tijdens zijn anderhalf jaar oude noodverordening.  De uitgevaardigde order werd op grote schaal bekritiseerd door de media.  Veel critici zagen het meer als een spreekverbod dan als een bevel dat het land ten goede zou komen.

Het volledige persbericht is HIER te lezen.

Nadat het controversiële bevel was uitgevaardigd, kwam de regering een beetje terug om te zeggen dat het toegestaan ​​is om hen te bekritiseren, op voorwaarde dat de kritiek op feiten is gebaseerd.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de Thaise media gelezen heeft. We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik, mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: CNA
Vertaling: Olleke Bolleke in Bangkok
Bron: CNA

Eén gedachte over “Thaise rechtbank oordeelt tegen premier Prayut met de uitspraak dat hij zijn grondwettelijke autoriteit heeft overschreden”

  1. De grootste onbekwame premier van Thailand denkt met de hersenen van een kikker ,richt Thailand en de Thaise bevolking in de dieperek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!