VANDAAG | een belangrijke dag voor Thailand, waarbij beslissingen omtrent het Thaise nieuwjaar, provinciale zone-kleuren, quarantaines en meer bekend worden gemaakt

~HET ZWAARD VAN DAMOCLES~
(Een gevaar, dat iemand die voorspoedig of gelukkig is, bedreigt

BANGKOK:- Vandaag komt het Centre for Covid-19 Situation Administration (CCSA) bijeen om verschillende belangrijke zaken te bespreken die een aanzienlijke impact zullen hebben op veel mensen.

De CCSA, die wordt voorgezeten door de Thaise premier Prayut Chan O’Cha, zal een bijeenkomst houden met alle belangrijke topfunctionarissen om prominente kwesties te bespreken waar wij allen als weken over aan het discussiëren zijn.

Er wordt verwacht (maar niet zoals altijd gegarandeerd, vooral met betrekking tot quarantaines) dat er vandaag eindelijk een aantal prominente beslissingen zullen worden genomen.

Onder meer de volgende onderwerpen staan ​​op de agenda:

  • Wat worden de definitieve richtlijnen voor Songkran 2021?  Zal opspattend water worden verboden zoals sommigen media deze week hebben gesuggereerd of zal het panel beperkte “leuke activiteiten” toestaan, misschien op basis van zone en provincie.  Het lijkt er momenteel op dat de CCSA neigt naar een traditionele enige Songkran met activiteiten zoals het aanbidden van religieuze voorwerpen en het schoonmaken van het ouderlijk huis.  De CCSA begrijpt echter dat het ontbreken van feesten, watergevechten, concerten, schuimfeesten, drinken en andere items een grote economische klap zal hebben.
  • Wordt de quarantaine teruggebracht tot zeven dagen of tien dagen?  Of helemaal niet?  Vandaag kan een voorstel van het Ministerie van Volksgezondheid in overweging worden genomen, hoewel sommige vroege geruchten beweren dat deze beslissing nog meer kan worden uitgesteld… wat veel leden van Olleke Bolleke in Thailand niet zal verbazen.
  • De CCSA is ingesteld om de kleuren van de provinciezones te herzien, een systeem dat beslist welk niveau van versoepeling van beperkingen kan worden toegepast.  Veel inwoners van Chonburi hopen te worden afgezet in een “groene zone”, of lage bewaking, wat hopelijk een einde zou betekenen aan de strikte middernachtsluitingen voor Pattaya.  Dit is echter nauwelijks gegarandeerd, aangezien het nooddecreet momenteel de speciale administratieve zonestatus van Pattaya opheft die late sluitingen toestaat.  Middernacht is de technisch wettelijke nationale sluitingstijd en het is mogelijk dat dit even moeilijk blijft als voor eigenaren van uitgaansgelegenheden en uitgaansgelegenheden.  Volgens vroege CCSA-verklaringen is dat echter onwaarschijnlijk, volgens vroege CCSA-verklaringen, nadat recente clusters van Covid-19 werden ontdekt op lokale markten.
  • Over het Noodbesluit gesproken, morgen komt er wellicht nog wat meer informatie over het eventueel vervangen van het besluit door de Wet op de overdraagbare ziekten, dat onlangs is versterkt.

Veel van deze punten zouden oorspronkelijk eerder deze week moeten worden beslist, maar aangezien er (zoals altijd) veel intern debat is geweest over de zaken die voorhanden zijn, werden de uiteindelijke beslissingen wat uitgesteld.

Blijf op de hoogte, blijf uw nieuwsbeer volgen!

Hij zal trachten vandaag  alle aankondigingen behandelen na de CCSA-persconferentie, waarschijnlijk later vandaag in de middag.

Olleke Bolleke in Thailand

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!