Vandaag is er begonnen met het maken van 19 brandstapels voor de slachtoffers in Nongbua Lamphu

NONGBUA LAMPHU:- Vandaag is bij een tempel in Nong Bua Lamphu begonnen met het maken van negentien brandstapels voor de koninklijk gesponsorde crematies van slachtoffers van de gruwelijke moord vorige week donderdag in deze plaats.

De werknemers zijn begonnen met de bouw van de brandstapels, die 2,3 meter lang, 80 centimeter breed en 80 cm hoog zijn, in Wat Rat Samakkhi in Tambon Uthai Sawan, district Na Klang in de noordoostelijke provincie.

Morgen zullen de door de Koning en Koningin gesponsorde crematies gaan plaatsvinden. Voor de bouwwerkzaamheden, een gezamenlijke operatie van de tempel en lokale instanties, waren 20.000 stenen, 2 ton cement en vijf vrachtwagenladingen zand nodig.

Phrakhru Adisai Kijjanuwat, de abt van Wat Rat Samakkhi, zei dat de begrafenisrituelen morgenochtend om 9.00 uur zullen beginnen en eindigen met de crematies om 20.00 uur.

De abt zei dat elke brandstapel zal worden afgedekt om verdere traumatiserende ouders en familieleden van de slachtoffers te voorkomen.

Na de crematies zouden de brandstapels worden ontmanteld en zou het terrein weer normaal worden gebruikt door de gemeenschap en de tempel, voegde hij eraan toe.

De abt zei dat dit de eerste massacrematie in de tempel zou zijn en hopelijk de laatste. Onder de 19 slachtoffers die gecremeerd zullen worden, is een 8 maanden zwangere lerares die samen met 24 peuters om het leven kwam in de crèche van de Tambon Uthai Sawan Administration Organization.

Ondertussen zijn de voorbereidingen aan de gang voor de crematie van nog eens 11 slachtoffers van het bloedbad in het nabijgelegen Wat Sri Uthai in het district Na Klong.  Onder hen zijn de lichamen van Panya’s vrouw en zoon, die door familieleden zullen worden verwijderd voor crematie in een andere tempel in hun eigen provincie.

De kinderorganisatie van de Verenigde Naties, Unicef, heeft een verklaring uitgegeven waarin ze haar verdriet en shock uit over de massamoord op jonge kinderen.

 “Unicef ​​veroordeelt alle vormen van geweld tegen kinderen.  Geen enkel kind mag een doelwit of getuige zijn van geweld, waar en wanneer dan ook”, aldus de verklaring.

Gisteren bracht paus Franciscus voor de rouwende families van de slachtoffers van het bloedbad één gebed uit, zo zei de Katholieke Sociale Gemeenschap van Thailand (CSCT).

 “We bidden voor de doden in de tragedie van Thailand, vooral onschuldige kinderen, en [mogen ze] naar Zijn armen worden gestuurd”, bad paus Franciscus, zoals geciteerd door de CSCT.  “We bidden ook dat God eenheid mag schenken aan de rouwende families en de gewonden.”

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation 
Content: Olleke Bolleke in Noordoost-Thailand 
Bron: The Nation

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!