Vandaag heeft Thailand er drie provincies bij, die de sandbox-regeling hanteren

SURAT THANI:- De drie zuidelijke provincies Surat Thani, Krabi en Phangnga accepteren vanaf vandaag buitenlandse reizigers als onderdeel van de sandbox-regeling. De datum werd bevestigd in de aankondiging die zaterdag door de Royal Gazette werd gepubliceerd.

De toeristen kunnen vanaf vandaag naar Koh Tao, Koh Phangan en Koh Samui in Surat Thani en de hele provincies Krabi en Phangnga gaan reizen.

De bezoekers moeten wel eerst hetzelfde protocol volgen als de Phuket Sandbox, dat een RT-PCR-test vereist bij aankomst in geregistreerde hotels en vijf of zes dagen later nog eens.

Het administratief centrum voor de Covid19 beheersing, het CCSA, heeft afgelopen vrijdag de drie provincies aan het sandbox-model toegevoegd om de noodlijdende toeristische sector overeind te houden nadat het quarantainevrije Test & Go-programma voor de nabije toekomst werd opgeschort.

Donderdag 20 januari zou de laatste dag zijn voor reizigers met eerder bevestigde certificaten om het land binnen te komen als onderdeel van het Test & Go-programma.  (Echter zijn er ook tegenstrijdige berichten hierover verschenen!)

Thailand heeft deze maand tot dusver 1.855 geïmporteerde gevallen geregistreerd, waarvan 1.166 via Test & Go en 538 via de sandbox in Phuket, volgens cijfers van de CCSA van zaterdag.  Deze omvatten zowel Thaise als buitenlandse staatsburgers.

De nieuwe besmettingen die via Test & Go werden geïmporteerd, daalden van 230 op vrijdag naar 181 op zaterdag, maar de sandbox van Phuket zag in dezelfde periode een stijgende lijn van 92 naar 153.

We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron:  Bangkok Post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!