Vandaag doet de rechtbank in Thailand uitspraak in de zaak van “Jos Ferrari” de doodstraf is mogelijk

BANGKOK:- Het langverwachte lot van een hoge Thaise politieman die wordt beschuldigd van het doden van een man in hechtenis nadat plastic zakken om zijn hoofd waren gewikkeld, zal vandaag bekend worden gemaakt.

De Thaise krant “Thai Rath” gisteren dat het Centraal Strafhof voor zaken van corruptie en wangedrag in Bangkok vandaag een uitspraak zal doen.

Screenshot

Het voormalig hoofd van het politiebureau van Nakhon Sawan in het noorden van Thailand, kolonel Thitisan Utthanaphon, evenals zes andere agenten worden in deze spraakmakende zaak veroordeeld, daarbij zouden ze de doodstraf kunnen krijgen.

De zaak volgt op de dood in hechtenis van Jirapong “Mawin” Thanaphat op het politiebureau tussen 4 en 6 augustus 2021.

Hij was ingerekend voor een drugsdelict en werd verhoord.  Op een video was destijds te zien dat plastic zakken om het hoofd van de verdachte werden gewikkeld om hem een ​​bekentenis af te dwingen.

De politiekolonel werd nog beruchter nadat de zaak aan het licht kwam, aangezien er tientallen luxe auto’s in zijn bezit waren en hij er één exorbitante levensstijl op na hield, zaken die stuk voor stuk aan fraude gekoppeld konden worden.

Dit leverde hem de bijnaam “Ferrari Joe” of Officer Joe op in de Thaise media.

Olleke Bolleke zal Olleke Bolleke niet zijn als hij de bevindingen van de rechtbank zo snel mogelijk aan u zal presenteren.

Olleke Bolleke in Thailand

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!