Vandaag 10 mei, zal de Nationale Mangrovedag op een rustige wijze gevierd worden

~PIAE MEMORIAE~
(Ter zalige nagedachtenis)

THAILAND:- Dit jaar heeft het ministerie afgezien van het organiseren van activiteiten vanwege de pandemie. Het ministerie van Natuurlijke Hulpbronnen en Milieu richt zich op onderwijs, het opbouwen van capaciteit en begrip, en het creëren van bewustzijn over het behoud van mangrovebossen door middel van public relations ter gelegenheid van de Nationale Mangrove Dag.

Khun Varawut Silpa-archa, de Minister van Natuurlijke Hulpbronnen en Milieu moedigde de natie aan om het succes van Thailand bij het vergroten van mangrovebossen te koesteren.

De secretaris van het ministerie, Khun Jatuporn Buruspat, gaf het departement van de marine en kusthulpbronnen de opdracht om manieren te vinden om uitgebreide normen en maatregelen voor mangrovebeheer te creëren.

Varawut zei dat de gezondheid van mangrovebossen de afgelopen vijf jaar is verbeterd en aanzienlijk in omvang is toegenomen.  Deze toename is volgens een onderzoek en interpretatie van satellietbeelden met hoge resolutie uitgevoerd in 2020 door het departement van de marine en kusthulpbronnen en Agentschap voor de ontwikkeling van geo-informatica en ruimtevaarttechnologie (Public Organization).  

De bevindingen toonden mangrovebossen van 1.737 miljoen rai (277.920 hectare), een toename van 200.000 rai ten opzichte van de enquête van 2014.  Hij noemde de medewerking van alle mensen en gemeenschappen die hebben bijgedragen aan het behoud en herstel van mangrovebossen in veel gebieden voor het succes.  Onlangs werd “Baan Tha Lane Canyon in Krabi”, een ongerept mangrovebos, bewaard en verzorgd door de lokale bevolking, geopend voor ecotoerisme.

10 mei wordt elk jaar gemarkeerd als Nationale Mangrovedag omdat op 10 mei 1991 HM wijlen koning Bhumibol Adulyadej de Grote voor het eerst relevante afdelingen had aangesproken om gezamenlijk mangrovebossen te beschermen en te behouden.

Varawut heeft er bij het departement van de marine en kusthulpbronnen, het primair verantwoordelijke bureau, op aangedrongen om de koninklijke toespraak als richtlijn te beschouwen voor het behoud van mangrovebossen met de deelname van de mensen, de gemeenschap en verschillende sectoren.

“Nationale Mangrove Dag is de dag dat we Zijn Koninklijke Genade moeten herdenken voor de zorg en bezorgdheid over de waarde van het behoud van mangrovebossen. Het is de dag om het succes te vieren van ons teamwerk bij het vergroten van de mangrovebossen met 200.000 rai. Hopelijk zal het zo doorgaan om elk jaar te groeien.

 “Ik geloof in de vastberadenheid van de mensen om mangrovebossen in stand te houden en te herstellen, zodat ze ongerept en duurzaam zullen zijn”, aldus Varawut.

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation 
Content: Olleke Bolleke in Zuid Thailand
Bron: The Nation 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!