Vanaf Zaterdag 6 november is het dragen van een mondkapje op Schiphol een verplichting

DEN HAAG:- Vanaf aanstaande zaterdag (6 november) geldt er weer een mondkapjesplicht op de gehele luchthaven, zo heeft het kabinet dinsdagavond bekendgemaakt tijdens de coronapersconferentie. Nu is een mondkapje alleen verplicht vanaf de security, straks ook ervóór. Wie geen mondkapje draagt riskeert een boete van 95 euro.

De mondkapjesplicht gaat ook weer in andere publieke binnenruimtes gelden, zoals in winkels en bibliotheken, en op stations. In vliegtuigen en openbaar vervoer was dit al het geval. Daarnaast wordt de inzet van de CoronaCheck-app uitgebreid naar onder meer sportscholen, terrassen en musea. Het thuiswerkadvies wordt aangescherpt naar minimaal de helft van de week thuiswerken.

Het kabinet heeft op de coronapersconferentie niets gezegd over een aanpassing van het reisbeleid. De reisbranche had gehoopt dat er een aanpassing zou komen van de reisadviezen, waardoor niet langer de meeste niet-Europese landen op oranje zouden staan.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in het magazine luchtvaartnieuws.nl  gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Reismedia
Content: redactie luchtvaartnieuws
Bron: luchtvaartnieuws.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!