De bezienswaardigheden in Bangkok zoals de Wat Po laten niet veel toeristen zien

BANGKOK:- De landsgrenzen zijn weer open, de vliegtuigen landen, de hoteldeuren staan uitnodigend open, de bezienswaardigheden in Bangkok hebben hun poorten geopend, maar toch zien de populaire toeristische attracties in de hoofdstad zoals Wat Pho en Wat Phra Kaew tot nu toe géén toename van buitenlandse bezoekers zien.

Het tempelcomplex bij het Grand Palace, dat de nationale historie en schatten herbergt, zoals de liggende Boeddha en de Smaragdgroene Boeddha, ziet vooral binnenlandse toeristen sinds de heropening voor het publiek op 1 november, eigelijk op hetzelfde moment dat de landsgrenzen weer opengesteld waren.

Bij het Covid19 controlestand bij de ingang van het complex zeiden medewerkers dat op de eerste dag dat ze heropenden, iets meer dan 1.000 mensen het Grote Paleis en de Tempel van de Smaragdgroene Boeddha bezocht hadden. Ze maakten de inschatting dat ongeveer 100 daarvan buitenlanders waren, waarvan 90% Thai.

Net buiten Wat Po, in een gebied dat meestal bloeit met toeristen en talloze kraampjes om hen te bedienen, blijft meer dan de helft van de kraampjes gesloten, waarbij verkopers het gevoel hebben dat er nog niet genoeg klanten zijn om het rijst in hun kom te verdienen

Een lokale Pad Thai-verkoper zei dat het gebied meestal vol zit met Chinese toeristen, dus het is onwaarschijnlijk dat het nog lang zo druk zal zijn als vóór Covid19 pandemie

Een tuktuk-chauffeur sprak zijn steun uit voor heropening en zei dat de banen die zullen terugkeren, beter zijn dan de grenzen die voor onbepaalde tijd gesloten blijven, maar zei dat hij de komende twee maanden niet veel groei in toeristische bedrijven verwacht.  

Hij zei dat hij de afgelopen 2 dagen weinig buitenlandse toeristen zag rond Wat Pom, Wat Phra Kaew en het Grand Palace, maar hoopt dat die aantallen zullen gaan groeien.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Bangkok 
Bron: NNT News

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!