Van Thaise dans tot hogehakkenrace: Verenigingen zetten schouders onder Muizen Feest!

MUIZEN:- Het lokale verenigingsleven slaat zondag de handen in elkaar voor Muizen Feest!, met onder meer talenten- en rommelmarkt, kermis en zelfs een hogehakkenrace.

De verenigingen zaten zo’n anderhalf jaar geleden bijeen met dorpsconsulente Mieke om het traditionele kermisweekend nieuw leven in te blazen. Met succes.

“’Vroeger hadden we dat in Muizen, maar dat zal nu niet meer lukken’, klonk het initieel. Maar dat is dan beginnen groeien. Elke keer we elkaar zagen, was er weer een initiatief bij”, zegt Tina Vanhoye.

Levensverhalen
Om 11 uur opent de Harmonie Musina het dorpsfeest op het podium aan het dorpsplein. Wat volgt is een resem aan activiteiten, te veel om op te noemen.

Het aanbod is bijzonder divers. Zo brengt de Boeddhistische tempel Wat Dhammapateep Thaise dans, erfgoedvereniging Lemmen Dol vertelt de levensverhalen van vier Muizenaars.

Betzenbroek
In het dorpshuis onthullen op de middag drie Muizense dames de Multi Max Mat, een wandtapijt waarop ze het dorp afbeelden met ongewone materialen. Op dezelfde plek wordt om 15.30 uur de maquette van het verdwenen kasteel van Betzenbroek onthuld.

En om 15 uur heeft de allereerste échte hogehakkenrace van vzw Prinses Harte in de Brugstraat plaats. Sportievelingen zijn welkom in de Dansschuur voor try-outs van onder andere paaldansen.

Alle activiteiten en een overzicht van de deelnemende verenigingen is te vinden op https://www.mechelen.be/muizen-feest.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: B-creativ 
Content: Wannes Vansina 
Bron: HLN.be 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!