Van groot tot klein en dankbaar van kruin tot in hun duim, dat mocht uw nieuwsbeer vandaag aan de lijve ondervinden

HUAY YAI:- Weet U, er zijn van die dagen dat uw nieuwsbeer graag over de dik berenvel zou willen beschikken, vandaag zaterdag 16 oktober was zo’n dag voor mij, een dag die diep gegrift in mijn geheugen zal komen te staan.

U kunt zich vast herinneren dat ik de voedselactie van enkele kleine ondernemers in Jomtien omarmde, weet u het nog ? de door Indonesisch restaurant Trindy, Dicks Café, Drink Cafe Inn, Kapsalon Jay Jay en Hanuman Cafe opgezette voedseldonatie. Hoewel ik niet eens de initiator van deze geldinzameling ben, voelde u mij wel gedreven om het weblog Olleke Bolleke erbij te betrekken om van de geplande donaties een waar succes te maken.

Verschillende leden van Olleke Bolleke toonden hun medeleven door geld te doneren, alle donaties kwamen uit stuk voor stuk uit een goed hart en juist dat gaf mij de impuls om méér aandacht dit goede doel te geven. 

Met reeds succesvolle twee voedseluitreikingen in Jomtien achter de rug, waarbij sommige lezers opperde om méér de achterstandswijken van Pattaya in te gaan, kwamen wij vandaag in Huay Yai, bij het “Child Protection and Development Center” terecht.

In dit landelijk gelegen Center worden verstoten kinderen opgevangen, kinderen die door hun ouders uit huis “geschopt” zijn, of waar géén ouders aanwezig waren om deze kinderen een fatsoenlijke jeugd te geven. Goh, zou u denken, doet Thaise overheid dan géén duit in het zakje, het antwoord daarop is kort en bondig NEE!!

Dus dit tehuis moet het hebben van giften van bedrijven, organisaties en de lieve lezers van Olleke Bolleke in Thailand. Juist in deze pandemische tijd, of beter geschreven “wereld chaos”, heeft dit tehuis de moeite om de eindjes aan elkaar te knopen, dat zult u ongetwijfeld kunnen begrijpen.

De in dit tehuis geplaatste kinderen bestaan uit: ukkepukkie pukies, kleuters en zelfs pubers, ze worden hier allemaal, stuk voor stuk warm opgevangen, waarbij respect voor anderen een prioriteit geniet. De ruim honderd kinderen zijn gehuisvest in 10 zelfstandige woningen op één 17 rai grote terrein. Ieder huis heeft zijn eigen oudere huismoeder/vader, die liefdevol voor het in haar of zijn huis geplaatst pupillen een waardig bestaan geeft.

En niet onbelangrijk,…waarbij de opvoeding en verdraagzaamheid naar hun “broertjes en zusjes” hen aangeleerd wordt. Iedere huisouder probeert hen zoveel mogelijk een fijn bestaan te geven, door huislijke warmte aan de kinderen door te geven.

Gegeten wordt er in een eetzaal, pal midden op te terrein, te midden van klaslokalen en sportvelden waar de kinderen kunnen ravotten en spelen. In een speciaal aangelegde farm, wordt de kinderen bijgebracht om zorg voor de natuur te hebben, waarbij groenten telen en het kweken van orchideeën niet ontbreken. Ik zou bijna willen schrijven dat dit fantastische huis zelfvoorzienend is, maar dat is het natuurlijk niet zo, iedere Baht is voor deze kinderen hard nodig om hen een fatsoenlijk bestaan te geven en misschien nog wel het meest belangrijk dat ze géén honger hoeven te lijden.

Kortom, deze donatie van vandaag heeft mij doen beseffen dat wij “allen” het beregoed hebben, zeker als één jochie op mij komt aflopen en trots een appel laat zien, mij werd vertelt dat hij in zijn leven géén hele appel had mogen opeten, altijd een partje van de appel, omdat hij moest delen met zijn zusjes en broertjes.

Wij zijn nog niet aan het einde van de geplande donatieronden, we hebben namelijk nog geld in kas en gaan zoveel mogelijk door met het ondersteunen van de Thaise gemeenschap in en rond Pattaya.

Bij het weggaan werden we toegezongen, de tranen welden in mijn ooghoeken, ik ben ontdaan.

Wel wil ik nog even van de gelegenheid gebruikmaken door naast de gulle gevers ook Stijn Ooievaar van Stork Promotional Products (www.storkpp.com) bedanken voor het beschikbaar stellen van mondkapjes en T-shirts

Olleke Bolleke in Pattaya

3 gedachten aan “Van groot tot klein en dankbaar van kruin tot in hun duim, dat mocht uw nieuwsbeer vandaag aan de lijve ondervinden”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!