UPDATE | Weer drie personen gearresteerd wegens het ‘verkopen van kogels’ aan de 14-jarige schutter van het Siam Paragon drama in Thailand

THAILAND:- Nog eens drie verdachten, twee mannen en een vrouw, zijn afzonderlijk in Bangkok en Prachuap Khiri Khan gearresteerd omdat ze naar verluidt kogels hadden verkocht aan een 14-jarige jongen die eerder deze week een schietpartij had gepleegd in het winkelcentrum Siam Paragon. 

Luitenant-generaal Thiti Saengsawang, hoofdcommissaris bij de politie van Bangkok en een team van politie-rechercheurs van Yan Nawa hebben gisteren één van de verdachten in het district Bang Khae gearresteerd.

De 27-jarige verdachte, geïdentificeerd als Phassornkorn Thianthanwit alias “Nikki” werd sinds vrijdag gezocht op basis van een bevel uitgevaardigd door de strafrechtbank van Bangkok wegens samenzwering bij de ongeoorloofde verkoop van munitie.

De politie nam twee vuurwapens in beslag – een automatisch Glock-pistool en een Smith & Wesson-revolver – samen met 2.765 kogels van verschillende soorten kogels, drie mobiele telefoons, lege patroonhulzen en verpakkingsmateriaal.

De twee andere verdachten, Khun Wutthiphong Phetmanee en khun Suthida Paenghom, werden in het district Bang Saphan Noi van Prachuap Khiri Khan aangehouden.

Wutthiphong werd achter een huis gearresteerd, terwijl Suthida zich overgaf aan het politiebureau Bang Saphan Noi. Beiden werden gezocht op basis van arrestatiebevelen uitgevaardigd door het Bangkok South Criminal Court. 

Tijdens het verhoor vertelde Wutthiphong aan de politie dat hij was ingehuurd om een ​​Government Saving Bank-rekening te openen met 1.000 baht. Suthida zei dat ze zes jaar geleden een rekening bij de Krungthai-bank had geopend om een ​​kinderbijslag te ontvangen. Ze zei dat haar man haar rekening later gebruikte om geldoverboekingen van andere mensen te ontvangen.

Borgtocht geweigerd 
De rechtbank in Bangkok Zuid keurde gisteren het verzoek van de politie voor akkoord om de drie nog eens twaalf dagen vast te houden en weigerde hen borgtocht, waarbij ze opmerkten dat op de overtredingen hoge straffen stonden. Volgens de politie vormde het trio een vluchtrisico. Volgens de wet kan een verdachte zeven perioden van twaalf dagen worden vastgehouden, oftewel 84 dagen dagen in totaal, voordat de politie formeel aangifte moet doen of hen moet vrijgeven.

Olleke Bolleke in Thailand 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!