De provincie Phichit kampt met overstromingen onderwijl de dreiging van knokkelkoorts toeneemt en de rivier de Yom buiten zijn oevers treedt

PHICHIT:- Aanhoudende hevige regen zorgt ervoor dat de Yom-rivier buiten zijn oevers treed en heeft ongeveer 540 huishoudens in vier districten in deze provincie onder water gezet.

De districten Sam Ngam, Pho Prathap Chang, Bueng Narang en Bang Mun Nak worden regelmatig overstroomd door overstromingen van de Yom-rivier.

De Yom, de belangrijkste rivier in het lagere noorden van Thailand, wordt gevoed door verschillende stroomgebiedgebieden in de provincies Sukhothai en Phitsanulok, evenals door afvoeren van het Phetchabun-gebergte.

 Ondertussen heeft het provinciale volksgezondheidsbureau personeel uitgezonden om insecticiden te spuiten in gemeenschappen in het Pho Prathap Chang-district en om bronnen te verwijderen waar muggen eieren kunnen leggen om de verspreiding van knokkelkoorts te voorkomen.

Mensen hebben ook het advies gekregen om muskietennetten te gebruiken en al het regenwater dat in plassen of containers zit, hermetisch af te sluiten.

Het district Pho Prathap Chang is geclassificeerd als een gebied met een hoog risico, omdat er dit jaar 29 gevallen van knokkelkoorts werden gemeld. De Moo 10-gemeenschap in het subdistrict Wang Jik, die weinig huishoudens telt, baart grote zorgen, aangezien er al zes gevallen van knokkelkoorts zijn gemeld.

Het Thaise gezondheidsdienst meldde dat er tussen 1 januari en 16 augustus van dit jaar in totaal 65.552 gevallen van knokkelkoorts zijn gemeld. Dit komt overeen met een percentage van 99,05 gevallen per 100.000 inwoners en naarmate het aantal patiënten stijgt, neemt ook het sterftecijfer toe.

Tot nu toe zijn 58 mensen bezweken aan deze ziekte, die drie keer meer mensen heeft besmet dan vorig jaar.

Olleke Bolleke in Noord-Thailand 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!