UPDATE |  Volgens het Ministerie van Buitenlandse Zaken zijn er tot nu toe 12 Thais gedood en 11 Thais in het Israël-conflict gegijzeld

TEL AVIV:- Werkgevers in Israël vrezen dat maar liefst twaalf Thaise arbeiders zijn omgekomen tijdens de aanval van Hamas nabij de Gazastrook, zo het ministerie van Buitenlandse Zaken zojuist weten.

Rapporten van werkgevers die de Thaise ambassade in Tel Aviv hebben bericht, geven aan dat twaalf Thaise werknemers mogelijk het leven hebben verloren in het conflict, zei woordvoerster van het ministerie, Khun Kanchana Patarachoke.

Eerder maakte het ministerie van Buitenlandse Zaken bekend dat twee Thaise arbeiders zaterdag zijn omgekomen bij de aanval op twee Israëlische steden in de buurt van Gaza.

Khun Kanchana zei dat het ministerie nog steeds de informatie van werkgevers verifieert en wacht op bevestiging van de aantallen slachtoffers door de Israëlische regering.

Elf Thaise arbeiders zijn gegijzeld door Hamas-militanten, zei de woordvoerster en bevestigde dat dit aantal onveranderd bleef ten opzichte van eerdere rapporten. Acht Thai raakten naar verluidt gewond bij de aanval.

Gisteravond rond 21.00 uur hadden 1.099 Thaise arbeiders de wens geuit om naar huis terug te keren, terwijl 22 in Israël wilden blijven.

Ongeveer 5.000 Thais wonen en werken in of nabij het conflictgebied, op een totaal van 30.000 Thaise staatsburgers die in Israël wonen, zei de woordvoerster.

Olleke Bolleke in Thailand 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!