UPDATE | Verwondingen van de overleden in een schoolbus overleden 7-jarige leerling in Chonburi roept twijfel bij nabestaanden op 

CHONBURI:- Nadat een 7-jarige leerling dood in het busje bij een school in Chonburi werd gevonden, twijfelen haar familieleden aan wat er werkelijk is gebeurd.  Het meisje, Jihun, werd dinsdagmiddag gevonden met een voorlopig onderzoek waaruit bleek dat de doodsoorzaak een hitteberoerte was.  Het kind was bleek en bloedde uit de mond en lag naast een zwarte rugzak en een kopje water, zei de politie.  Maar haar 31-jarige moeder, khun Methika Kosonplangsi, zegt dat haar dochter blauwe plekken op haar polsen en benen en schrammen op haar armen had.

Advocaat Monchai Chongkrairattanakun zegt dat de familie zich ook afvraagt ​​waarom de kleren van het meisje schoon en netjes waren, ondanks voorlopige autopsieresultaten waaruit bleek dat ze was overleden aan een zonnesteek.  

Uit het eerste onderzoek bleek dat Jihun zich tussen 7 andere studenten bevond die die ochtend in hetzelfde busje zaten.  Het verklaarde dat ze naar verluidt in slaap was gevallen in het busje nadat ze stoelen had verplaatst om een ​​jongere student haar plaats op de voorbank te laten innemen.

Khun Methika zegt dat haar dochter, Jihun, die verwondingen niet had op de ochtend van haar dood toen ze haar hielp met baden en ze niet op haar lichaam gezien had.  Nu zeggen Methika en haar 28-jarige man, Thai-anan Thongyu, dat ze een tweede autopsie zullen aanvragen als het forensisch medisch instituut er niet in slaagt hun twijfels over de oorzaak van haar dood weg te nemen.

De chauffeur van de privéschool en een leraar die het meisje die ochtend naar school hielpen, zijn inmiddels beschuldigd van roekeloosheid die de dood tot gevolg had.  Het nieuws komt als de plv. hoofd van de nationale politie, Damrongsak Kittiprapas, zegt dat beiden hebben toegegeven dat ze nalatig zijn geweest, waarop een gevangenisstraf van maximaal 10 jaar en een boete van maximaal 200.000 baht staat.  Khun Methika zegt dat ze wacht om door te gaan met de begrafenis van haar dochter tot de resultaten van de autopsie arriveren.

“De resultaten worden over 2 weken verwacht en de begrafenis kan wachten tot alle twijfels zijn weggenomen.”

Helaas draagt ​​de dood van Jihun alleen maar bij aan het totaal van 129 kinderen die sinds 2014 alleen in voertuigen werden achtergelaten, van wie er 6 stierven, volgens statistieken gepubliceerd door het Department of Disease Control.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Oost-Thailand 
Bron:  Bangkok Post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!