UPDATE | Schutter hoopt dat hij de laatste Thaise soldaat is die in het burgerleven doordraait en mensen om het leven brengt

~DE BIJL AAN DE WORTEL LEGGEN~
(Problemen oplossen waar ze zijn begonnen)

BANGKOK:- De 23-jarige man die naar verluidt een 7-Eleven-medewerker in Bangkok en vervolgens een Covid19patiënt in het ziekenhuis van Pathum Thani doodschoot, verklaarde vandaag dat hij hoopt dat hij de laatste soldaat is die betrokken is bij een schietpartij.

Afgelopen donderdagmorgen schoot khun Kawin Saengnilkul naar verluidt een medewerker van 7-Eleven in de wijk Phaholyothin in Bangkok dood. De aanleiding voor deze schietpartij was dat hij niet wilde betalen voor de flesjes bier die hij tijdens het winkelen kapot had gemaakt.

 Later loste hij blijkbaar meerdere schoten door een glazen deur in het Thanyarak-ziekenhuis in Pathum Thani en schoot vervolgens een 54-jarige Covid-19-patiënt dood die uit het toilet kwam.

Vervolgens ontvluchtte hij het toneel in een witte pick-uptruck naar het huis van zijn familielid in Ranong, voordat hij zich uiteindelijk overgaf aan de politie.

Khun Kawin was een voormalig soldaat die in 2019 van zijn taken was ontheven. Ook zou hij in 2019 en 2020 een behandeling hebben ondergaan voor een posttraumatische stressstoornis (PTSS), die zou zijn veroorzaakt door een gewelddadige situatie binnen het leger.

Vandaag werd de man voorgeleid aan de rechtbank voor een arrestatiebevel.  Ook was de familie van de verdachte aanwezig, die de pers vertelde dat Kawin veel spijt had van zijn actie en had gezegd dat hij hoopte dat hij de laatste soldaat zou zijn die gek zou worden.

Zijn familie heeft ook geëist dat degenen achter Kawin’s PTSS naar voren komen en hun verantwoordelijkheid nemen.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft. We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik, mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation 
Content: Olleke Bolleke in Bangkok 
Bron: The Nation 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!