UPDATE | Ontsnapte tijger keert veilig terug naar het natuurreservaat in de provincie Uthai Thani van Thailand

UTHAI THANI:- De jacht op een tijger die uit zijn natuurreservaat in Uthai Thani was ontsnapt, is eindelijk voorbij.  Na een week door de omliggende gebieden te hebben gezworven – en publieke aandacht te hebben gekregen op nieuws- en sociale-mediasites – is de tijger Vichit gelokaliseerd en veilig teruggekeerd naar zijn natuurlijke habitat in het Huai Kha Khaeng Wildlife Sanctuary.

Vichit draagt ​​een gps-ontvanger aan zijn halsband, wat natuurbeschermers waarschuwt voor de beweging van de kat, hoewel het niet dichtbij genoeg lijkt te zijn om de tijger eerder te vangen.  De zender registreerde bewegingen waaruit bleek dat hij in totaal ongeveer 83 kilometer aflegde voordat hij terugkeerde naar het natuurgebied.

Trackinggegevens toonden aan dat de tijger dicht genoeg bij 6 verschillende tempels en gemeenschappen kwam om alarm te slaan, zowel dat het wilde dier een persoon of het vee dat de lokale bevolking in het gebied hoeden zou kunnen schaden, en dat de kat zelf door menselijke interactie zou kunnen worden gewond of gedood.  Op een gegeven moment ging het gerucht dat Vichit door een auto was aangereden, maar dat gebeurde gelukkig niet.

De tijger had een lange reis en verkende het ruige Mae Wong National Park in Nakhon Sawan naar de provincie Kamphaeng Phet in het Pang Sila Thong-district.  Een natuurofficier zei dat Vichit tijdens zijn avontuur van een week voornamelijk over kleine, met struiken bedekte heuvels en door eucalyptus- en tapiocaplantages heeft gewandeld.

Het 12th Conservation Area Office in Nakhon Sawan zei dat het virale avontuur van de tijger het bewustzijn van het behoud van tijgers heeft vergroot.  Ze zeiden dat het waarschijnlijk was dat tijgers in de toekomst weer zouden rondzwerven, omdat de tijgerpopulatie groeit in een habitat die niet langer groot genoeg is om ze allemaal te huisvesten.  Dorpen en boerderijen in de buurt van het leefgebied moeten veiligheidsmaatregelen nemen en leren over tijgers om hun aard te begrijpen en mensen en hun vee te beschermen tegen toekomstige ontmoetingen met tijgers.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: komchadluek
Content: Olleke Bolleke in Noordoost Thailand
Bron: komchadluek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!