UPDATE | Hoge politiecommissaris naar Phuket afgereisd om de moord op de Zwitserse vrouw te onderzoeken

PHUKET:- De korpschef van de nationale politie, generaal Suwat Jangyodsuk, is zojuist op Phuket geland om persoonlijk onderzoek te doen naar de vermeende moord op een Zwitserse regeringsfunctionaris.

Het lichaam van Mrs. Nicole Sauvain-Weisskopf, 57, assistent-protocolchef van de Federale Assemblee van Zwitserland, werd gistermiddag gevonden bij de Ao Yon-waterval in Tambon Vichit in het hootddistrict van Phuket.

 Ze werd gevonden met alleen een T-shirt en jas aan, terwijl een mobiele telefoon, een paar blauwe sportschoenen en een zwarte rugzak in de buurt werden gevonden.  De politie verklaarde dat ze leek te zijn verkracht en vermoord, hoewel er geen zichtbare verwondingen op het lichaam waren.

Volgens berichten werd Mrs. Sauvain-Weisskopf sinds dinsdag vermist.

De politiechef zei dat hij en zijn team de zaak zullen onderzoeken en de verdachten zullen opsporen.

De minister van Buitenlandse Zaken, Khun  Don Pramudwinai belde eerder vandaag naar de Zwitserse ambassadeur om zijn medeleven te betuigen.  De gouverneur van Phuket belde ook de ambassadeur en beloofde zo snel mogelijk de moordenaars op te sporen.

De regeringswoordvoerder Anucha Burapachaisri zei later dat premier Prayut Chan-o-cha ook zijn medeleven betuigd had en bevolen dat de moordenaar snel mogelijk gevonden moet worden .  

De premier zei ook dat de bescherming van toeristen moet worden verbeterd in het belang van de economie.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de Thaise media gelezen heeft. We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik, mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Vertaling: Olleke Bolleke in Zuid Thailand
Bron: Diverse Thaise kranten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!