UPDATE | Het is helemaal niet gezegd dat de openingstijden van het nachtleven in Pattaya verruimd zouden worden

BANGKOK:- Afgelopen maandag maakte vice-premier, khun Anutin Charnvirakul, aan de Thaise media een uitbreiding bekend van de openingstijden van uitgaansgelegenheden op bepaalde toeristische locaties om het toerisme tijdens het hoogseizoen te stimuleren.

Verdere besprekingen door het Thaise kabinet en het ministerie van Binnenlandse Zaken zullen op 15 december 2023 worden afgerond, voordat ze ter overweging worden onderzocht op een toekomstige kabinetsvergadering. goedkeuring van de uitbreiding van openingsuren. 

Wel staat vast dat  uitgaansgebieden in bepaalde nader te bepalen toeristische gebieden zullen hun service mogen uitbreiden tot 4 uur.

De zou aankondiging vóór de nieuwjaarsvakantie worden gedaan als één van de beleidsmaatregelen van de Thaise regering door de Thaise premier, Khun Srettha Thavisin.

Khun Anutin vertelde duidelijk dat de regels strikt moeten worden geleefd: geen vuurwapens, geen illegale stoffen en geen dienstverlening aan mensen onder de 20 jaar. 

Vanuit elke sector, zoals de Koninklijke Thaise politie, uitgaansgelegenheden en bezoekers, kwam de boodschap dat het dringend nodig is om werkgelegenheid te creëren en inkomsten voor de lokale gemeenschap te genereren.

Khun Anutin noemde enkele toeristische gebieden in drie provincies, te weten Chiang Mai, Phuket en Bangkok als pilotprovincies voordat hij nieuwe aankondigingen akte voor andere gebieden in de toekomst. Het is vooralsnog onduidelijk of Pattaya, een van de grootste uitgaansgebieden van het land, mogelijk buiten het proces zou gelaten worden, omdat Anutin deze populaire toeristische bestemming niet bij naam  genoemd heeft.

Dit zou kunnen betekenen  dat Pattaya, Koh Samui, Koh Phangan of andere gebieden niet als uitgaansgebieden worden opgenomen.

Olleke Bolleke in Pattaya 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!