UPDATE | Doorgedraaide politieagent in Bangkok na 24 uur onderhandelen neergeschoten en aan zijn verwondingen gestorven

BANGKOK:- Gisteren werd na een 24 uur durende belegering een doorgedraaide politieagent in zijn huis neergeschoten. De man is aan zijn verwondingen overleden. De 51-jarige luitenant-kolonel Kittikan Saengboon, werd rond 22.00 uur dood verklaard in het Bhumibol Adulyadej-ziekenhuis, zei kolonel Rangsan Sonsing, hoofd van het politiebureau van Sai Mai.

Kolonel Rangsan zei dat Khun Kittikan zes keer in de borst, benen en rug werd geschoten en ook snijwonden opliep door tijdens de arrestatie door een glazen raam naar zijn huis te springen.

De belegering in de wijk Sai Mai in Bangkok eindigde woensdag even na het middaguur toen politiecommando’s de gestoorde politieagent neerschoten en verwondden, die vanuit zijn huis had geschoten.

Het 24-uursdrama begon dinsdag rond het middaguur toen khun Kittikan vanuit zijn huis op Soi Jiramakorn schoten in de lucht begon te schieten.

Luitenant-kolonel Kittikan, een inspecteur van de speciale afdeling van het centrum voor inlichtingenontwikkeling zou een voorgeschiedenis van psychische aandoeningen hebben gehad.  Op dinsdag was hij ’s nachts doorgegaan met het afvuren van zijn wapen vanuit het huis, waarbij zijn buren moesten worden geëvacueerd.

De politie gebruikte vervolgens traangas en verdovingsgranaten in een poging om het beleg woensdagochtend vroeg te beëindigen.  Politiecommando’s drongen uiteindelijk het huis binnen en schoten en ontwapenden Kittikan woensdag om 12.10 uur.  Hij werd met spoed naar het ziekenhuis gebracht.

Op woensdagavond vertelde generaal-majoor Atthaphol Anusit, hoofd van de afdeling 2 van het Metropolitan Police Bureau, aan de pers dat luitenant-kolonel Kittikan mogelijk onder druk stond nadat hij onlangs een psychologische evaluatie niet had doorstaan, wat hem een ​​promotiekans kostte.

Hij voegde eraan toe dat onderzoekers ook rekening zouden houden met andere factoren die zijn schietpartij zouden kunnen hebben veroorzaakt, waaronder gezondheid, persoonlijke problemen en problemen met de baan.

Olleke Bolleke in Bangkok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!